Важно: Оваа страница е користење на колачиња (cookies). Со користење на овој веб-сајт без исклучување на колачиња во прелистувачот, значи дека се согласувате за негово користење.
Купи сега! Карактеристики Превземања

Заработи со нас!

Ако сакате да почнете да заработуваат пари со vBET приклучат на Affiliate програмата.
Страница 1 на 2 12 ПоследнаLast
Резултати 1 да 10 на 18

Тема: Форум Линкови = неуспех

Сениор
    Зачленет
    Ноември 2009
    Мислења
    168

Default Форум Линкови = неуспех

Имам неколку форуми, кои служат како линкови: на пример, еден од моите форуми линкови до pentaxforums.com / lensreviews /.

Кога преведени на странски јазик, врската е препишува и повторно со јазикот во URL-то, односно да pentaxforums.com / sv / lensreviews /, која очигледно се враќа на неуспех. Дали има фикс за ова? Претпочитам да се избегне 301 htaccess пат.

Michał Podbielski (vBET персонал) vBET's Avatar
    Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    3,037

Ве молиме поставете во vBET опции на вашиот форум директориум и бидете сигурни дека имате соодветно. Htaccess правила (директориум треба да се додаде како што е опишано во упатството).

Сениор
    Зачленет
    Ноември 2009
    Мислења
    168

Не сум сигурен што мислиш. AFAIK што е правилно конфигурирани по упатството.

Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    3,037

Оди до Админ CP -> vBET -> Главни и го постави "Форум директориум"

Сениор
    Зачленет
    Ноември 2009
    Мислења
    168

Тоа е веќе во собата. Мислам дека не ви е јасно мојот проблем.

Ова само

Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    3,037

Добро - се извинувам за конфузија. Јас навистина не разбира ова прашање.

Како што може да се види вашиот форум страници се преведени и.

Сега област надвор од форумот директориум. Како што можете да видите на овој форум vBET поддржува превод на површина надвор форумот директориум - се разбира оние страници треба да биде направен од страна имала. Значи, ако вашиот области надвор од форумот директориум се создава од vBulletin сте во можност да го преведе.

Што е потребно:
    1. Одделни. Htaccess во директориумот каде што се страници да се преведат (ќе се најдат соодветни правила во не-не-испраќате директориум)
    2. Сите URL-то на страници преведени надвор форумот директориум мора да биде апсолутна (почнувајќи со HTTP), во спротивно може да имаат проблеми со превод следење.
    3. Ако овие страници се во некој друг директориум (не во доменот корен), тогаш ќе треба да го конфигурирате "Чувајте Директориуми 'во AdminCP-> vBET> главен

Во случај на какви било идни прашања - Само прашајте

Сениор
    Зачленет
    Ноември 2009
    Мислења
    168

Добро-благодарам! Јас ќе се обидам тоа, но имам уште едно прашање.

Дали е можно да се оневозможи само превод за оние области и имаат врска правилно точка на URL-то? Имам комат дека делот во прашање нема да ја преведе, бидејќи не е додаток vBulletin (само прашања на ДБ одделно).

Сениор
    Зачленет
    Декември 2009
    Мислења
    276

moman - Имам обичај addon дека преведени парична казна. Јас додадов до "Чувај Директориуми"

Сениор
    Зачленет
    Ноември 2009
    Мислења
    168

Ќе се обидам тоа со htaccess датотека, но пет долари вели дека нема да работи. Делот во прашање не мора нужно треба превод на сите, како што е многу технички, па јас само сакам да се добие околу бубачка во vBET што преведува надворешни врски кои не се нужно дел од VB.

Сениор
    Зачленет
    Ноември 2009
    Мислења
    168

Јас применува htaccess правила како што е наведено во README.

Code:
    RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/$ index.php?language=$1&vbet_outside=true [L,QSA]

RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/(.*)?$ $2?language=$1&vbet_outside=true [L,QSA]

RewriteCond %{QUERY_STRING} !vbet_outside=true

RewriteRule ^(.*)$ $1?vbet_outside=true [L,QSA]
    Додека Страна Не е пронајдено - PentaxForums.com

Затоа, ајде да ги преземат поедноставно решение и се спаси главоболка:

Како да се спречи форум линкови од преведување?

Во моментов, Pentax објектив Преглед и спецификација База на податоци - главниот индекс (Линк) е препишува и повторно да http://www.pentaxforums.com/forums/pl/lensreviews/ (404).

Сакам на линкот да останат непроменети.

Страница 1 на 2 12 ПоследнаLast

Тагови за оваа тема

Правила на пишување

• Можете може да не да отвораш нови теми
  • Можете може да не да испраќате мислења
  • Можете може да не да вршите прикачувања
  • Можете може да не ги уредувате своите мислења
  •