Важно: Оваа страница е користење на колачиња (cookies). Со користење на овој веб-сајт без исклучување на колачиња во прелистувачот, значи дека се согласувате за негово користење.
Купи сега! Карактеристики Превземања

Заработи со нас!

Ако сакате да почнете да заработуваат пари со vBET приклучат на Affiliate програмата.
Страница 1 на 6 123 ... ПоследнаLast
Резултати 1 да 10 на 58

Тема: Како да се отстрани vbet код на јазик

Сениор
    Зачленет
    Февруари 2011
    Мислења
    138

Exclamation Како да се отстрани vbet код на јазик

Јас деинсталиран vbet но јазикот кодот не беше отстранет [lang = x], etc I don't want to have to go through hundreds of pages to remove them manually so did I miss a step? Can the code be removed without having to go through every single thread/post?

Пензионираниот;)
    Зачленет
    Август 2011
    Мислења
    441

Токму сега деинсталирање на vBET не ќе се исчисти BB код, ве молиме забележете дека страниците на странски јазик ќе остане во овој јазик, па сте ја изгубиле корисници по отстранување на vBET, згора на тоа ќе биде многу тешко да се прочита непреведен мислења затоа - можеби подобро решение е да ги избришете овие мислења на сите.
    Но, ако сакате само да го избришете "[lang = Х", итн можам да код за вас робот-почиста до крајот на неделата

Сениор
    Зачленет
    Февруари 2011
    Мислења
    138

Што ми треба за чистење се адреси ... URL-то на теми кои беа испратени од некој кој има странски јазик во собата во профилот се уште покажува [langtitle = x] [/ langtitle] Како да го надминете тоа?

Добив ослободи од [lang = x], [/ lang], [notranslate] итн со користење на VB цензура. Јас очајно им е потребна помош со адреси иако ...

Еве еден: .xxxxx.com/forum/f23 / [langtitle = fr] insigne-враи-ou faux--[-langtitle] -5565 /

Како можам да добијам на ѓубре надвор и да ја претвори:

http://www.xxxxx.com/forum/f23/Dinsi...-ou-faux-5565/~~V
    Последен пат изменето од vBET; 11-10-11 на 00:40. Причина: BBCode-от correctoin

Сениор
    Зачленет
    Февруари 2011
    Мислења
    138

Извинете, но ми треба да се судрат ова ...

Исто така, го свртат сега непотребни линкови во индексот на Google на странски јазик страници на мојот форум?
    Последен пат изменето од norku; 05-10-11 на 21:11.

Michał Podbielski (vBET персонал) vBET's Avatar
    Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    3,037

Како Радек напиша - ќе се подготви за вас робот (PHP скрипта), кој ќе ги отстрани сите Ланг, langtitle и notranslate BBCodes. Ова ќе биде направено и за да ви во оваа недела.

Ако имате langtitle во рачно тоа значи дека langtitle е вклучена во Наслов на тема. Едноставно променете насловот на конец и отстранете ја. На места кои се важни и не можат да чекаат молам само да го промени рачно. Во други места ве молиме почекајте за сценариото.

Сениор
    Зачленет
    Февруари 2011
    Мислења
    138

Здраво,

Зошто не предупредат луѓето дека vbet BB кодот не е отстранета, кога ќе го избришам? Зошто не веќе имаат алатка доколку знаете дека се случува ова? Ја ценам помош, но јас kinda би сакале да се целосно деинсталирање и не чекаат недела, додека Google индексира неточни адреси ...

Што е пренасочување на / da, / де, / es итн теми кои Google е веќе индексирани?
    Последен пат изменето од norku; 05-10-11 на 14:12.

Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    3,037

Здраво,

Одговорот за кабина вашето прашање е - затоа што тоа е навистина невообичаено да деинсталирате vBET кога тоа е навистина потребно и користи. Имавме побара таква алатка еднаш порано, но корисникот одлучи да остане со vBET и само го подесени соодветно.

Исто така не можеме да го направите тоа во избришам кодот - деинсталирање не може да се потенцијално штетни. Што ви треба ќе бара база на податоци резерви во случај на проблеми.

Исто така, имајте на ум дека ако имате оневозможено vBET тогаш Google ќе го индекс неточни адреси, бидејќи такви не се прикажани.

За веќе индексирани - само се создаде пренасочување правила кои ќе се пренасочува сите оние барања назад кон оригиналот. Користете го ова (ве молиме тест оние):
    Code:
    #RewriteRule ^/?(af|sq|ar|hy|az|eu|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|ka|de|el|ht|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|ur|vi|cy|yi)/$ / [L,QSA]
    #RewriteRule ^/?(af|sq|ar|hy|az|eu|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|ka|de|el|ht|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|ur|vi|cy|yi)/(.*)?$ /$2 [L,QSA]
    Додадете вашиот форум директориум таму. ако имате проблеми само ни даде вашата vBET правила и ние ќе ви испратиме назад промени. Или со други зборови - тие се 2 прво vBET правила каде што треба да се отстрани vbenterprisetranslator_seo.php? vbet_lang = $ 1 & пренасочени =

Сениор
    Зачленет
    Февруари 2011
    Мислења
    138

Преработи правила не работат. Секогаш кога еден стар vbet страница се нарекува таа ги генерира 404.

Имам VB инсталиран во / форум

. Htaccess е во public_html

PHP Code:
    RewriteRule ^forum/?(af|sq|ar|hy|az|eu|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|ka|de|el|ht|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|ur|vi|cy|yi)/$ / [L,QSA]
    RewriteRule ^forum/?(af|sq|ar|hy|az|eu|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|ka|de|el|ht|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|ur|vi|cy|yi)/(.*)?$ /$[L,QSA

Сите вести на кодот BB отстранување алатка?
    Последен пат изменето од norku; 06-10-11 на 09:59.

Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    3,037

Форум директориум додадени во погрешно место, користете овој:
    Code:
    RewriteRule ^/?(af|sq|ar|hy|az|eu|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|ka|de|el|ht|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|ur|vi|cy|yi)/$ /forum/ [L,QSA]
    RewriteRule ^/?(af|sq|ar|hy|az|eu|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|ka|de|el|ht|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|ur|vi|cy|yi)/(.*)?$ /forum/$2 [L,QSA]
    #just comment to see whole 2nd rule
    Но, тоа претпоставувам дека не е во public_html само во форумот директориум. Најдобар начин е - само користење правила сте имале пред и да ја менувате нив. Ако немате, тогаш ние ќе треба да се најде вистинскиот. Користете го ова во твојата форумска директориум во прв план. Ако сакате да се користи во главниот директориум, тогаш проверете прво без дополнителни / форум
    Последен пат изменето од vBET; 06-10-11 на 11:43.

Сениор
    Зачленет
    Февруари 2011
    Мислења
    138

Сè што работел во ред со htaccess во / кога имав vbet инсталиран. Да, се обидов мојот стар правила прв, но тие се игнорираат. Не можам да ја добиете вашата правила на работа или во / форум / или. Јас само би можел да остави работите какви што се и види на Google натрупување 404 по 404 во Webmaster Tools, но јас би сакала чиста пренасочување.

Сакате да ги погледне? Можам да ви PM admin / FTP пристап.
    Последен пат изменето од norku; 06-10-11 на 13:32.

Страница 1 на 6 123 ... ПоследнаLast

Тагови за оваа тема

Правила на пишување

• Можете може да не да отвораш нови теми
  • Можете може да не да испраќате мислења
  • Можете може да не да вршите прикачувања
  • Можете може да не ги уредувате своите мислења
  •