Важно: Оваа страница е користење на колачиња (cookies). Со користење на овој веб-сајт без исклучување на колачиња во прелистувачот, значи дека се согласувате за негово користење.
Купи сега! Карактеристики Превземања

Заработи со нас!

Ако сакате да почнете да заработуваат пари со vBET приклучат на Affiliate програмата.
Страница 2 на 2 FirstПрво 12
Резултати 11 да 14 на 14

Тема: Кружни проверка и префрлување на API за да се задржи протокот на преводи

Сениор
    Зачленет
    Септември 2010
    Мислења
    256

Дали тоа треба да биде закажана задача и еден одреден оператор е исклучено за еден час во еден момент?, Не сум направил предлог тука Кружни проверка и префрлување на API за да се задржи протокот на преводи каде што можеби ние секогаш би можеле да почнат во врвот на нашата услуги листа и да тест повик (како оној што се предвидени да се тестираат на Google одговор и Microsoft одговор) Ако тест повик одговор е 200 или текст е преведен потоа ги користат тие услуги, ако одговорот не е 200 или тест текст не е преведен (со користење на истите текст за секој тест и REGEX да се провери на преведениот текст) а потоа се пресели на следната провајдер, секој превод повик тогаш може да почне на врвот на листата и работа надолу

Не има празни резултат ќе биде добро затоа што еднаш имаме празен се врати тоа е начинот на тоа останува, јас сум веќе имаше многу луѓе се жалат дека ова е случај во мојот форум.

Michał Podbielski (vBET персонал) vBET's Avatar
    Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    3,037

Тоа не мора да бидат на овој начин, тоа е во моментов. Ви благодариме за белешка. Уште - не. Тоа нема смисла. Ве молиме имајте предвид дека прашува за надворешни превод е повеќе време одзема нешто во целата vBET (и тоа не е до нас). Нема смисла да се луди илјадници барање кога ние веќе стигнат до граници. Ова ќе increaser време на одговор, процесорот потрошувачка и потрошувачка на меморија исто така (повеќе објекти создадени).

Ние откривме дека Google информации за веројатно злоупотреба TOS исчезнува по некое време. Ние не знаеме, но можеби ако ние ќе го задржи прашуваме кога веќе сме блокирани, Google може да го блокира за повеќе време. Можеби не, но сепак вистинските стратегија е многу подобро за перформанси. На крајот имаш кружни проверка. Ако некој не е на располагање се обележани како што се недостапни, а друг се користи. Ако друг не е достапна, тогаш истото се случува. Ние едноставно не се провери е на располагање повторно секое барање што нема смисла (тоа може да биде милиони пребарувања пред истиот ќе биде достапен) само еднаш на час. И дали тоа ќе биде на располагање ќе ми го одбележа па ние ќе се врати во склопот на еден - и имаш круг тука. Исто така тестирање секој пат кога ќе направи вашите граници достигна побрзо или чини повисоко ако го користите платени преводи (сепак се брои како превод).
    Исто така, ние сме подготвени да имаат и други услуги премногу. Кога ќе поддржи повеќе од 2 таква стратегија ќе биде убиец за вашиот сервер. Замислете 5 тестирање повици кон различни провајдери и тогаш вистински превод за секој превод барање. Не Ви благодариме за вашата идеја Ние навистина го цениме корисниците идеи, овој пат ние ќе останат со вистински решение.

Ве молиме имајте на ум дека можете да ги менувате колку често vBET треба да проверат дали се обезбедувачи на достапноста. Сега тоа е еден час, но може да конфигурирате кои во Admin ЦП -> закажани задачи -> планира Task Manager и го постави на пример на секои 10 минути 0 како задача RSS Постер роботот направете го тоа сега.

Michał Podbielski (vBET персонал) vBET's Avatar
    Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    3,037

Малку промена направена - ние ќе ги провери провајдер достапноста не еднаш на час но на секои 10 минути. Ако веќе надградена до vBET 3.5.1 пред оваа порака молам само преземете vBET пакет повторно и испратите производот датотеката повторно.

Промената е направена затоа што се најде на нашите вистински форумот кој често провајдер е недостапен за кратко време. Ние тоа ќе го испита повеќе да барате друг подобрувања.

Сениор
    Зачленет
    Септември 2010
    Мислења
    256

Голема работа момци , Јас се надгради за ова, но ќе ги симнете најновите фикс и ја користат таа, јас ќе се креира нова тема за повратна информација за овој.

Страница 2 на 2 FirstПрво 12

Тагови за оваа тема

Правила на пишување

• Можете може да не да отвораш нови теми
  • Можете може да не да испраќате мислења
  • Можете може да не да вршите прикачувања
  • Можете може да не ги уредувате своите мислења
  •