Важно: Оваа страница е користење на колачиња (cookies). Со користење на овој веб-сајт без исклучување на колачиња во прелистувачот, значи дека се согласувате за негово користење.
Купи сега! Карактеристики Превземања

Заработи со нас!

Ако сакате да почнете да заработуваат пари со vBET приклучат на Affiliate програмата.
Страница 3 на 4 FirstПрво 1234 ПоследнаLast
Резултати 21 да 30 на 40

Тема: Големи превод прашања

Сениор
    Зачленет
    Септември 2010
    Мислења
    256

Ви благодариме за одговорот Мајкл но ако читате дополнително преку оваа тема ќе ја видиш дека сум бил со понатамошни проблеми со vBET 3.4.1, а потоа се надгради на Бета, дури и со бета + Гугл V2 API, Google V1 API и Мајкрософт проект тие се уште не се покаже на превод, имам рачно преведени некои сега, но јас не очекуваат оние преводи кои се загубија повторно да се појави, кога плаќаат за резултати, имам намали мојата поддршка за сите јазици на околу половина, само 7 јазици се наречен досега според Google API V2 статистика и за само 40 минути би се користат 100.000 карактери!

Сениор
    Зачленет
    Септември 2010
    Мислења
    256

Како дополнителни информации имам постави Google API V2 како откривање, се обидов Microsoft како и за откривање на Google API V1 но никој преведени на тема наслови назад.

Michał Podbielski (vBET персонал) vBET's Avatar
    Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    3,037

Quote Напишано од Simon Lloyd View Post
    Имам уште прашања, vbenterprisetranslatot.php ги користи сите ми процесорско време, ве молиме проверете подолу:
    PID ************ Сопственик Приоритет Процесор% Меморија% команда
    12.493 (Тракија) (Убиј) thecodec 0 - 104-0,5 / usr / bin / PHP / home / thecodec / public_html / forumz / vbenterprisetranslator_seo.php
    12.496 (Тракија) (Убиј) thecodec 0 - 72,0-0,5 / usr / bin / PHP / home / thecodec / public_html / forumz / vbenterprisetranslator_seo.php
    12.495 (Тракија) (Убиј) thecodec 0 - 67,0-0,5 / usr / bin / PHP / home / thecodec / public_html / forumz / vbenterprisetranslator_seo.php
    12.492 (Тракија) (Убиј) thecodec 0-42,0 - 0.6 / usr / bin / PHP / home / thecodec / public_html / forumz / vbenterprisetranslator_seo.php
    12.490 (Тракија) (Убиј) thecodec 0-23,5 - 0.6 / usr / bin / PHP / home / thecodec / public_html / forumz / vbenterprisetranslator_seo.php
    12.484 (Тракија) (Убиј) thecodec 0-11,7 - 0.6 / usr / bin / PHP / home / thecodec / public_html / forumz / vbenterprisetranslator_seo.php
    20.732 (Тракија) (Убиј) MySQL 0 - 1,8-6,2 / usr / sbin / mysqld - basedir = / - datadir = / var / lib / mysql - корисник = MySQL - PID-file = / var / lib / MySQL / server.thecodecage.com.pid - прескокнете-надворешно-заклучувачки -

Имам 4 процесорот и тоа е убиство на мојот сајт сега дека тоа не може да се преводи!, Јас го онеспособил половина на преводите и се уште имаат проблем!

Може некој ќе помогне?

Ве молиме да користите една нишка по едно прашање. За новото издание користите друга тема. Накратко - тоа не vbenterprisetranslator_seo.php кој трае целиот вашите ресурси - тоа е целиот вашиот форум, бидејќи секој форум барање оди trought vbenterprisetranslator_seo.php кои само се поставува неколку променливи за vbseo.php и вклучува навистина бараниот ресурс. Ќе се постави целата вашиот форум за сообраќај за да ја оваа датотека од вашиот .htaccess датотека. Така што не постои проблем со оваа датотека на сите - тоа е целиот форум потрошувачка. Ако повеќе опис во оваа област е потребна - ве молиме отворете нова тема за тоа, или се најде на веќе постоечките. Едно прашање по една нишка

Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    3,037

Јас се надградува на бета за да се обиде да се реши мојот прашања, но се чини дека јас не сум добивање преводи од Microsoft?

Тука е micorsoft резултатите од тестот:

Јас сум двоен chaecked имам проект MS точни!
    Ние ќе го провериме тоа со највисок приоритет и да знаете за резултати - можеби Мајкрософт промени на API ако операцијата не е призната. Сега е полноќ во нашата земја така што ќе почне утрото, но Радек добива информации од мене да го провериш побрзо.

Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    3,037

Quote Напишано од harleyforum.se View Post
    Имаат иста работа .. почна пред неколку дена. (Бесплатна верзија 2.4.4)
    Ве молиме погледнете објаснување тука: http://www.vbenterprisetranslator.co...html # post10379
    Тоа не е vBET - тоа е Google в1 нови ограничување - Гугл в1 се подготвува да биде затворен. Ако треба да се дискутира за тоа повеќе ве молиме отворете свој нишка во бесплатна верзија секција.

Сениор
    Зачленет
    Септември 2010
    Мислења
    256

Quote Напишано од vBET View Post
    Ние ќе го провериме тоа со највисок приоритет и да знаете за резултати - можеби Мајкрософт промени на API ако операцијата не е призната. Сега е полноќ во нашата земја така што ќе почне утрото, но Радек добива информации од мене да го провериш побрзо.
    Добро, ќе чека да слушне од тебе, имам рок таа датотека многу пати, јас ќе часот ќе датотеката врски и за Google и MS на мојот сајт и можете да ги клик секогаш кога ви се допаѓа

Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    3,037

Ви благодариме за одговорот Мајкл но ако читате дополнително преку оваа тема ќе ја видиш дека сум бил со понатамошни проблеми со vBET 3.4.1, а потоа се надгради на Бета, дури и со бета + Гугл V2 API, Google V1 API и Мајкрософт проект тие се уште не се покаже на превод, имам рачно преведени некои сега, но јас не очекуваат оние преводи кои се загубија повторно да се појави, кога плаќаат за резултати, имам намали мојата поддршка за сите јазици на околу половина, само 7 јазици се наречен досега според Google API V2 статистика и за само 40 минути би се користат 100.000 карактери!

Ако не користите Google V1 повеќе се препорачува да се оневозможи кеш почист. Во кабина Мајкрософт API и Google V2 API е дозволено кеш резултати колку што ви треба.
    Исто така размислете за да го блокира како многу страници како што мислите не се релевантни за превод - vBET овозможува да го поставите кои страници треба да се игнорира за превод.
    И, се разбира го користите и понатаму бесплатен Microsoft API. Знам дека е прашање сега - ова е општ совет - ние ќе работиме за да го поправите тоа.

Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    3,037

Како дополнителни информации имам постави Google API V2 како откривање, се обидов Microsoft како и за откривање на Google API V1 но никој преведени на тема наслови назад.
    Ве молиме имајте во предвид дека за откривање не преведува! Тоа само го детектира јазик и заврши порака во BBCode-от ако пораката е на друг јазик. Преводот се случува кога е тоа потребно. Значи откривање опции нема да се промени вашата страница однесување за време на генерација - откривање се користи само кога нова порака доаѓа.

Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    3,037

Добро, ќе чека да слушне од тебе, имам рок таа датотека многу пати, јас ќе часот ќе датотеката врски и за Google и MS на мојот сајт и можете да ги клик секогаш кога ви се допаѓа
    Може да биде корисно - благодарение За нас тоа е навистина така големи непријатности дека Google става граници, но тоа не е до нас.
    Сепак вашиот проблем со Microsoft може да биде грешка, или се поврзани со некои промени во API (пораката се вели дека операцијата е во ред). Значи ние треба да го провериш.

Сениор
    Зачленет
    Септември 2010
    Мислења
    256

Еј треба да биде во кревет сега , Јас имам пристап сите страници претходно дека јас не треба превод. Во моментов сум во собата да се користи само API V2, но имаат ограничен секој ден до 100.000 карактери поради трошоците.

Јас се постави Кеш почиста да "Dissabled", јас сум се прашувам дали тоа е оневозможено, како може да се пропушти печатна грешка "Disиabled "покажува во мојот admincp, но можеби приклучок изгледа за" воени инвалиди "?

Страница 3 на 4 FirstПрво 1234 ПоследнаLast

Тагови за оваа тема

Правила на пишување

• Можете може да не да отвораш нови теми
  • Можете може да не да испраќате мислења
  • Можете може да не да вршите прикачувања
  • Можете може да не ги уредувате своите мислења
  •