Важно: Оваа страница е користење на колачиња (cookies). Со користење на овој веб-сајт без исклучување на колачиња во прелистувачот, значи дека се согласувате за негово користење.
Купи сега! Карактеристики Превземања

Заработи со нас!

Ако сакате да почнете да заработуваат пари со vBET приклучат на Affiliate програмата.
Страница 5 на 5 FirstПрво ... 345
Резултати 41 да 46 на 46

Тема: Повеќе грешки - Возиш ме луд.

Michał Podbielski (vBET персонал) vBET's Avatar
    Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    3,037

Ве молиме имајте предвид дека vBET 3.5.0 е во Бета фаза и тоа е јасно опишани во преземете дел:
    Превземи Најнови BETA (нестабилна) Верзија за vBulletin 3.x - vBET 3.5.0
    Тоа е јасно опишани дека оваа верзија е нестабилна - секој користи бета верзија на свој ризик и тој е свесен дека тоа е нестабилна.

Бета верзијата е нормален дел на секоја развој на софтвер - софтвер на vBulletin и други mods, исто така, се пуштени во бета верзија.

Во случај на прашања - само да го извести за нас за да можеме да го реши и ако е од клучно значење се врати во најновата стабилна верзија, која се уште е на располагање во преземете дел

Член
    Зачленет
    Мај 2010 година
    Мислења
    97

Quote Напишано од Snake View Post
    Тоа е губење на време, сепак, границата МС 4 милиони карактери од еден месец.

Кога ќе овозможи V2 Google I користи 4 милиони карактери во околу 15 минути.

Дури и ако сакав да плати $ 1000 за 50 карактери (максимум месечно) од Google, проект ги користите за неколку дена.

Ова МО е мртов, освен ако VBET може да се најде бесплатен начин за таа да продолжи.
    Quote Напишано од r.dziadusz View Post
    Како што реков ние работиме на идеи кои би можеле да ни помогне да ги подобриме нашите производи секој ден, е проблемот сеуште постојат?
    Еве што мислам.

MS граница е постигнат веќе.

Значи ...

Што решение е таму сега? Јас немам начин да се преведе се i!
    Quote Напишано од r.dziadusz View Post
    Ако сте сигурни дека сте се блокирани од Google (ако не можете да го направите Тет од тука: http://www.vbenterprisetranslator.co....html # post1728) Можете да пишувате за нив да reaccess Вашата IP (тоа е исто така, рече во пост ви дадов), ако ќе биде со користење "не само Google", па главно Microsoft API ќе стигнат до својата граници побавно

Исто така, не заборавајте дека vbet не можат да сменат Google / MS граници, во моментов нудиме, исто така, Google API V2 за комерцијални корисници, но ние сме во потрага по друг начин на преведување
    Значи она што се случува кога Google го исклучите V1 API?

Тогаш што е решението?

Ова не е долгорочно поправи, тоа е.
    Сакам да го споделам мојот алтернативно решение

Мислам дека ова МО никогаш нема да биде мртов и ќе се оди напред затоа што се потенцијални: поголема нашиот форум, сообраќај и приходи, и се додека vBulletin уште се користи како прв избор за форумот софтвер. Има секогаш ќе биде решение, а не секогаш да биде сам

јас го предлагам повторно мојата функција барање тука:

Упатство за уредување други превод резултат / кеш, од admin

нејзините нема потреба моторот превод таму на сите (да не прекрши некој TOS или ограничување), само рачно превод од страна на човекот, неограничено, безбедно, и најдобар превод резултат, Во зависност од тоа колку лицето преведување abillity. Admin / вработени / модератори / членови може да учествуваат на помошта превод

всушност, бидејќи се уште не дава оваа функција бара минатата година уште во над тема, мене и еден од моите работи веќе направи тоа за некое мислење, околу 20.000 пост во неколку месеци се додаваат рачно превод, своите работи, заедно со Google Translate во пост. Тоа не е совршен methode, но јас сум задоволен доволно со него, и сите се разбере превод резултат на тоа, додека функција барање погоре се дадени

Па јас сум само го промениле твоето мислење, од admin / персонал, бидејќи тие можат да променат секој пост, и да го додадете ова подолу на оригиналниот пост (отстранување на просторот по / notranslate, и / quote) да се направи да работи во свој пост

[Quote]
    Ова е прирачник Преведете текст (или рачно Преведете информации слика)
    [Notranslate]
    Упатството Преведете текст тука
    [/ Notranslate]
    [/ Quote]

резултатот се допаѓа ова

затоа што експериментот и искуство до сега, мојот персонал доби малку трикови исто така, да се направи рачно превод многу побрзо, дури не сум го реализира пред тоа, па нема проблем за рачно превод брзината за мене, ако оваа функција барањето може да даде
    Последен пат изменето од basketmen; 30-09-11 на 18:48.

Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    3,037

Здраво. Јас само да читате целата тема од самиот почеток и исто така, доби малку повеќе информации за ова прашање.

Google Преведувачки API V1 се подготвува да се затвори, така што тие се стави повеќе ограничувања што не е изненадувачки - ова беше најавено пред неколку месеци.

Бришење целата кешот не е паметна идеја. Можете да се жалите сега дека тоа ќе биде скапо за да Gor преводи (која веќе имаше бесплатно), но тоа е беспредметно - тоа е Google Преведувачки API V2 кои обвиненија не сте ни. Ве молиме назначете вашиот жали на Google. Тука само да ви кажам дека се забележува вашето мислење и да има никакво влијание во оваа област.

Ве молиме користете Мајкрософт тестер да се утврди што е тоа нешто во ред со вашите Microsoft врска. Ако не, тогаш пратете пристап детали како Радек те праша пред да бидеме во можност да се провери што се случува.

Ве молиме кажете го направите челик треба каква било помош во оваа област? Ако производот е веќе деинсталиран тогаш претпоставувам дека не постои повеќе им е потребна помош во оваа област - нели?

Сениор
    Зачленет
    Февруари 2010
    Мислења
    210

Па, како планирате да го Новиот сервис на клиентите Мајкл?

Како се средина да се преведе ГОЛЕМО нови форуми од нула.

Вашиот софтвер е сега бескорисни, освен ако не се разбуди и ќе најде начин за луѓето да ја користите.

Искрено јас не се грижи, јас да го земе или остави.

Тоа е вас, кој повеќе ја нема бизнис.

Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    3,037

Ист начин како и до сега. vBET од самиот почеток обезбедува преводи од надворешни превод услуги. Сега ние може да поддржува многу провајдери - па ние услуга на нашите клиенти уште подобро отколку порано.
    Секој користење vBET е свесна за надворешни превод на услуги и тој знае дека тој мора да биде во можност да ги користат овие услуги. Таа е вклучена во vBET лиценца - ние сме јасни околу тоа.

Кој се тие? И зошто ме прашува за другите одлуки? Ако ме прашуваат за совети за ваквите форуми Еве некои:
    1. Додади во vBET игнорира страници како многу содржини како што мислите не е важно за преводи
    2. Користете слободен превод услуги прв
    3. За да се избегне достигнувајќи бесплатни преводи граница премногу брзо - граница поддржани јазици. Додај нов оние од време на време кога кешот е полна.
    4. Дури и ако сте користење на платени преводи - граница поддржани јазици на оние кои мислите дека се најважни за вашиот форум. И дури и тогаш го ограничи повеќе - по време можете да додадете повеќе јазици ако мислите дека трошоците се во ред за вас.
    5. Ако не сте со помош на Google Преведувачки API V1 - не јасно вашата база на податоци кеш и се оневозможи автоматско чистење, или барем промена кеш време да се живее на многу повеќе (се избегне плаќањето за иста преводи)
    6. Избегнувајте превод на спам, од проверува мислења до оние кои се објавени.

Тоа се неколку совети кои ми дојде во моментов.

Нашиот софтвер е уште една иста работа како и досега (па дури и подобро), па тоа е многу корисно. Тоа може да бидат поскапи, но тоа е исто толку реално колку што беше и пред и уште повеќе, затоа што ние додадете нови функции

Дали ви треба повеќе помош во оваа тема?

Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    3,037

Нема одговор - се претпоставува дека нема повеќе потребна е помош тука. Во случај ако тоа е - ве молам напишете овде, ние ќе го промените статусот да отворите повторно.

Страница 5 на 5 FirstПрво ... 345

Тагови за оваа тема

Правила на пишување

• Можете може да не да отвораш нови теми
  • Можете може да не да испраќате мислења
  • Можете може да не да вршите прикачувања
  • Можете може да не ги уредувате своите мислења
  •