Важно: Оваа страница е користење на колачиња (cookies). Со користење на овој веб-сајт без исклучување на колачиња во прелистувачот, значи дека се согласувате за негово користење.
Купи сега! Карактеристики Превземања

Заработи со нас!

Ако сакате да почнете да заработуваат пари со vBET приклучат на Affiliate програмата.
Резултати 1 да 7 на 7

Тема: Авто врати на англиски ако англискиот јазик е профилот на јазик

Сениор
    Зачленет
    Ноември 2009
    Мислења
    168

Default Авто врати на англиски ако англискиот јазик е профилот на јазик

Јас веќе кријат знамиња од англиски корисници преку дефиниција conditionals, но сега би сакал да ја искористам оваа на следното ниво, како што англискиот јазик на корисниците во другите земји кои имаат прелистувач јазик поставено на странски јазик, но земјиштето на преведени страници на нашиот сајт кога бараат со Google сакате автоматски да ги видите англиски верзии, а од преведени верзии.

Со цел да го направите ова го напишав следниот код.

Сепак, како што јас не сум дека се запознаени со внатрешниот живот на vBET, не знам каде да го поставите или како да го заврши. Може ли да ве молиме да ми помогне со ова?

PHP Code:
    if ($_GET['language'] != "en" and $vbulletin->userinfo['vbet_def_lang'] == 'en')
    {
    revert language to english

-Кој приклучок / датотека ова ќе одат во?
    -Она што ќе ја стави на местото на 'врати на англиски јазик?

Благодарам

Michał Podbielski (vBET персонал) vBET's Avatar
    Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    3,037

Во овој момент корисникот треба да биде автоматски пренасочен на тоа е стандардниот јазик од vBET. Проверете го и ако не работат, тогаш нека ни знаеш - ќе се движи оваа тема да бубачка извештај. Ве молиме имајте во предвид дека колачиња треба да биде вклучен за да функционира ова (пред се најавите нема информации за корисникот, така што ние во собата живот куки и кога корисникот доаѓа од истиот пребарувач тој е пренасочен, дури и пред Најавете се) и тоа ќе се случи само на почетокот на сесија (инаку корисникот не ќе можат да се промени јазикот рачно).
    Последен пат изменето од vBET; 15-12-09 на 23:51.

Сениор
    Зачленет
    Ноември 2009
    Мислења
    168

На почетокот на седницата, да, на јазикот се менува.

Сепак, да речеме сум логиран и ми стандардниот јазик е англиски.

Да претпоставиме дека мојот интернет пребарувач јазик е полски, и кога ќе googled термин, мојот веб-сајт дојде како резултат. Откако кликна, јас бев земе да mysite.com / форум / PL / thread.html. За мојот цели, сакам на корисникот за да автоматски да се пренасочуваат кон mysite.com / форум / thread.html ако профилот јазик е англискиот.

Инаку, луѓето надвор од САД кои се зборува англиски може да се преземат за да се преведени верзии на сајтот, и, очигледно, на авто-превод е полошо од англиската верзија за нив.

Затоа, ако е можно, може да Ве молиме нудат некои совети со мојот над код? Јас многу би го цениме помош. Ви благодариме многу однапред!

Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    3,037

Јас ги разбирам твоите сценарио, но тоа е многу невообичаено. Ако некој веќе е на вашиот сајт зошто тој треба да го Google? Кога некој не е и Google, тогаш нова сесија е создадена така што ќе бидете пренасочени.

Причината зошто ние се уште се направи дискусија (зошто не ја прифатите оваа сеуште) е затоа што ако ние се промени, како сакате, тогаш корисникот ќе биде не се во можност воопшто да се промени превод - затоа што тој секогаш ќе биде пренасочен на неговиот стандардниот јазик, дури и ако кликнете на некои знаме. Тоа е причината зошто ние направивме ова пренасочување само на почетокот - бидејќи по што корисникот е слободен да оди каде сака и да било превод сака.

Дали е тоа навистина Како вие би сакале да се однесуваат вашиот форум. И дали сценарио кое ти дал е можно во реалноста. Бидејќи во 99,99999% од случаите ќе функционира како сакаш - ако некој корисник ќе одат за вас од надворешен линк и веќе го имаат предвид со стандардниот јазик во собата, тогаш тој ќе биде пренасочен, како сакате. И ако тој веќе отвори вашиот форум, тогаш:
    - 1 - зошто би оделе таму од друго место ако тој веќе е таму?
    - 2 - дури и во таква невообичаено случај тој може само да кликнете на знаме, бидејќи тој знае вашиот форум и знае што се случува.

Внимавај ова. Ние не сакаме направи нашето барање како официјална промена поради аргументи погоре. Но, ако навистина сепак мислам дека тоа е добра идеја за вас ние ќе ви даде некои заобиколи за vBET 3.2.x (во 3.3.0, го сменивме местото на пренасочувања а исто така и подобро за перформанси).

Сениор
    Зачленет
    Ноември 2009
    Мислења
    168

Ве молам да ми обезбеди со заобиколи.

Додека вашиот точки се сосема валидни, ова сценарио е навистина имало од страна на корисникот и пријавени да ми се види тука: PentaxForums.com. Јас се согласувам дека повеќето од тоа време, ова нема да биде проблем, но јас како да има мојот сајт 100% совршен!

Она со заобиколи е тоа што само што ќе го направи така што зборуваат англиски корисниците не рачно да ги менувате преводи. Преку шаблони, јас веќе скриена знамиња за корисниците кој постави англиски јазик во профилот. Значи, главен мотив е ова-доколку сакате преводи, или изберете нешто друго освен на англиски, или да пребарувате на форумот како гостин. Оттука, би сакал на заобиколи.

Ви благодариме многу за разгледување, и мило ми е да се слушне дека сте подготвени да ми помогне во ова прашање. vBET работи многу добро со мојот сајт досега и Мило ми е да се биде клиент тука!
    Последен пат изменето од moman; 16-12-09 на 03:51.

Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    3,037

Здраво, јас сфатив дека за некоја причина оваа стара тема се уште не е затворен. Ве молиме кажете го тоа беше решен или ние случајно ја пропуштиме и се уште им треба нашата помош.
    Последен пат изменето од vBET; 07-05-10 на 15:30.

Сениор
    Зачленет
    Ноември 2009
    Мислења
    168

Јас сфатив дека тоа не е потребно да се има вакво нешто. Наместо тоа, место ова предупредување во статистика лента советување на корисникот да го промени јазикот.

Сега може да го затвори оваа тема.

Тагови за оваа тема

Правила на пишување

• Можете може да не да отвораш нови теми
  • Можете може да не да испраќате мислења
  • Можете може да не да вршите прикачувања
  • Можете може да не ги уредувате своите мислења
  •