Важно: Оваа страница е користење на колачиња (cookies). Со користење на овој веб-сајт без исклучување на колачиња во прелистувачот, значи дека се согласувате за негово користење.
Купи сега! Карактеристики Превземања

Заработи со нас!

Ако сакате да почнете да заработуваат пари со vBET приклучат на Affiliate програмата.
Резултати 1 да 8 на 8

Тема: Аматер тука

Банирани
    Зачленет
    Јули 2011 година
    Мислења
    4

Default Аматер тука

Здраво, јас сум заинтересиран за купување на vBET. Јас сум само запознаени со phpBB и не, всушност имаат Vbulletin уште. Единствената причина зошто би купување VBulletin е за vBET. Не постои нешто како ова и за други форуми постојат?

Мојот интерес во vBET е затоа што сакам моите коментари на англиски јазик се преведени на многу јазици и за преведени мислења да бидат постојани. Ова е мојот разбере од она што е толку добра за vBET споредба. Дали сум во право?

Мојот најголем проблем е прашањето дали на форумот (и на сите јазици) ќе бидат индексирани од страна на Google и другите интернет пребарувачи. Јас не сум експерт во сето ова но се прочита дека она што ти го форумот програма се чини дека не прекршува некои од правила Googles и затоа може да има штетни последици на долг рок. Дали е тоа така?

Исто така, ако сакаат да ги купите vBET, дали мислите дека прилично newbie како мене, кои не е навистина користи VBulletin (само PhpBB) и не знам многу програмирање ќе биде во можност да добие едноставен VBulletin + vBET и работи? Гледам толку многу технички прашања, кои не сакам да мора да се соочи - ако треба да ги реши, јас како и може да се повлече од проектот, бидејќи знам дека нема да биде во можност да го стори тоа.

Исто така, ми е потребно за да се добие имала?

Благодарам.

Michał Podbielski (vBET персонал) vBET's Avatar
    Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    3,037

Во овој момент vBET работи само на vBulletin.

Ако имате било какви повеќе прашања - Ве молиме Само прашајте

Банирани
    Зачленет
    Јули 2011 година
    Мислења
    4

Здраво Мајкл,

Ви благодариме за вашиот одговор. Имам неколку последователни прашања:

1) "Ние дури имаат автоматски кешот почиста да cach резултатите не подолг од 15 дена како Google бара."

Дали преведени страници вистински страници? Не сум сигурен што "кеш" значи, но не сето ова значи дека по 15 дена на мислења ќе бидат избришани? Или сите мислења на различни јазици ќе бидат таму засекогаш и индексирани од Google засекогаш?

2) Дали имало случаи на луѓе со користење vBET работи фаул на Google и добивање на нивните страница unindexed или нивниот рејтинг од Google страдање на било кој начин?

Благодарам
    Џонатан

Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    3,037

Здраво,

Одговарајќи на вашите прашања:

). Ве молиме имајте во предвид дека почиста е исто така целосно да се конфигурираат

Банирани
    Зачленет
    Јули 2011 година
    Мислења
    4

Благодарение Михал,

Ја ценам вашите одговори. Јас навистина сакате да го купите овој и го користат, но јас се уште треба некои прашања и одговори и некои гаранции, бидејќи јас ќе се трошат на софтвер vBulletin и vBET. Ако не работат за една или друга причина, тоа ќе биде губење на $ 300 за мене!

1) Не сум сигурен точно колку кеш работи. Дали сум во право да кажам дека секој еден пост е напишан на јазикот, тоа е преведена на други јазици и се чуваат во кеш во мојот сервер за 15 дена. Што се случува после тоа? Преводот е ослободен, а потоа retranslated повторно за уште 15 дена?

Во текот на сето време, моите резултати во сите јазици ќе се бараат со Google засекогаш? Овие кеш создавањето и кеш чистење ќе влијае на моето содржина се индексирани од Google?

2) Може ли да се ограничи бројот на преводи сакам vBet да се преведат на? Јас сум под претпоставка дека повеќе преводот, толку повеќе оптоварувањето на серверот?

3) Може ли да користете нормална дели хостинг од страна на серверот? Нормален заеднички хостинг ќе биде во ред или не vBet бараат дополнителни ресурси (VPS) за програмата да функционира?

Ви благодариме за вашата помош!

Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    3,037

Здраво,

Нема проблем - Само прашајте, ако треба Одговарајќи на вашето прашање:
    1) НЕ - места не се преведуваат, кога се напишани. Мислења се преведени на побарувачката - кога некој доаѓа да преведени тема страница тогаш пост е преведен и да одат во кеш. И ако тоа е во кешот, тогаш тоа е превземена од кешот. Ако кеш е црвена. Тогаш тоа не е во кешот, така што ќе бидат преведени и да одат во кеш повторно. И така натаму

2) Да - тоа е целосно да се конфигурираат. За секој јазик ќе го наога гледаат тоа ќе бидат поддржани - вие само Отстранете јазици не сакате за поддршка на вашиот форум и зачувате подесувањата (од vBulletin Admin Control Panel - конфигурација страница).

3) Не постои 1 одговор. Се зависи од вашиот форум големина. Ако имате големи форумот тогаш мора да има VPS / посветен сервер, без оглед дали ќе го користи vBET или не. Ние беше почеток на заеднички сервер. Каде што имавме 4 форуми за една сметка (2 реално и 2 тест). По некое време кога форуми пораснале моравме да се движат. Ако вашиот форум ќе расте од 0then можете да заштедите пари на почетокот и на проектот за сервери. Сепак кога ќе порасне ќе мора да се движат дури и ако не го користите vBET. Сервери не се за апликации кои го направија премногу сообраќај. Без разлика на тоа е форум или било што друго.

Ако имате било какви повеќе прашања - Ве молиме Само прашајте

Банирани
    Зачленет
    Јули 2011 година
    Мислења
    4

Благодарение Михал,

Вие напиша:
    "НЕ - места не се преведуваат, кога се напишани мислења се преведени на побарувачката -. Кога некој доаѓа да преведени тема страница тогаш пост е преведен и да одат во кеш."

Не сум сигурен дека се разбере ова. На пример, да речеме јас пишувам пост на англиски јазик и јас сум таргетирање некој се надевам дека во шпански јазик земјата да го прочита. Ако пост не е преведен првиот веднаш (или се тие за прв пат барем?), Тогаш како е зборува шпански лице ќе знаат дека јас го напишав тоа мислење, ако тоа е само во Google на англиски јазик?

На пример, можам да напишам пост на англиски јазик, "храната е добар во овој ресторан". Дали тоа ќе биде веднаш преведени и индексирани како "Ла comida es Bueno EN Есте Restaurante"? Не сакам да го барај во англиски или дека ќе го порази цел на она што сакам да го направам. Не сакам да го користат своето скромно англиски јазик, но се претпостави дека тој не знае англиски јазик на сите и е во потрага во својот јазик. Дали е ова она vBet се или јас сум грешка?

Благодарам.

И Дали планирате да го направите ова за други форуми?

Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    3,037

Тоа нема да биде во Google само на англиски, бидејќи Google е индексирање вашиот форум - тоа значи дека Google исто така оди на преведени линкови. Значи имаме побарувачката за превод и Страна добива преведени.

Ова е многу едноставна - содржината да биде преведена прв пат кога некој ќе оди на преведени страница прв пат. Не е важно тоа ќе биде реална личност или Google робот. Содржината е кеширана. И после кеш истекува тоа е црвена и исполнет повторно, кога некој бара превод на нешто што не се кеширани уште.

Па кога ќе напишете вашиот пост на англиски јазик, тогаш тоа ќе бидат преведени на побарувачката - кога некој ќе побара за преведување. Google ќе ползи вашите страници така што, исто така, ќе побара за превод, така што ќе се преведени содржина и индекс на вашиот преведени страница. Значи човек кој не знаат англиски ќе го најдете вашиот страница од пребарувањето на неговиот јазик толку брзо како Google ќе индекс на страницата.

Да, ние план да направи повеќе генерички алатка која ќе биде во можност за поддршка на преводи на други средини, но сепак имаат некои карактеристики кои што сакаат да се интегрираат Првиот пред да се отвори нова линија на производот. Не постои ниту рок за ова во овој момент.

Тагови за оваа тема

Правила на пишување

• Можете може да не да отвораш нови теми
  • Можете може да не да испраќате мислења
  • Можете може да не да вршите прикачувања
  • Можете може да не ги уредувате своите мислења
  •