Јас бев таму во моментов, но пристап до податоци за админ лажни сметка е креирана не работи повеќе.
Јас бев таму во моментов, но пристап до податоци за админ лажни сметка е креирана не работи повеќе.
Јас само да го chcked повторно. Јас во споредба внимателно не преведени newreply.php со преведени newreply.php и јас не најде прашање CSS ...
Јас навистина не гледам на ова прашање. Можеби не знам каде да се погледне. Ве молиме обратите инструкции. Чекор по чекор. Без зборови како "Секоја. Само даде точната тема на проектот, точно превод да одат, точната вредност да се напише во брз одговор, пред да се премине на напредни еден. И опишете она што го гледате наопаку, тогаш - откако ќе се премине.
Ако може само да испраќате неколку слики ...
Верувај ми, сум се точно. Проблемот е видлива за мене во сите теми - не е важно кој ќе кликнете на.
Исто со јазик знамиња под статистика лента. Не е важно кој ќе ја одберете.
Ајде да одиме:
Вашиот стандарден јазик е поставен на полски во usercp на кукла admin сметка, па кога ќе се најавите во вас ќе биде гледање Форум / PL /
Оди до forumhome и кликнете на било конец.
Кликнете на "Edit мислење 'на било пост
Кликни на 'Оди Advanced'
Треба да се види без проблеми во било која фаза.
Сега,
кликнете на било знаме под статистика лента (не полскиот знаме очигледно )
Оди до forumhome и кликнете на било конец.
Кликнете на "Edit мислење 'на било пост (ќе видите хаос почетокот ...)
Кликни на 'Оди Advanced' за да ја видите целосно разнесени хаос.
Измени:
Можете да го изврши истиот трик преку одговарање на конец, а потоа 'Оди Advanced'
Последен пат изменето од norku; 16-06-11 на 22:14.
Јас очигледно не се види она што значи ... Но дознав дека сте ја вклучиле опцијата која покажува Google барања и времето на чекање - тоа модифицира резултати само за администратори (додавање информации за Преведете врски пред целиот одговор на податоци), па можеби ова е причината. Ве молиме проверете ја вашата резултати со исклучен опција Преведувачки време на одговор.
Ако сепак се случува тогаш Ве молиме да ме пошта некои снимки на екранот со истакна области кои се во ред. Јас само споредба на секој дел од страницата со резултати со полски и италијански превод и гледам никаква разлика во изгледот. Дали необработени свој инструкции на сметка сте го направиле за нас?
Исто така уште една работа која може да се тука најважното - кој прелистувач го користите? Како што реков ние треба ЕКЗАКТ инструкции. Ние треба да знаете секој чекор што не. Од самиот почеток - па ќе се отвори прелистувачот X. ..
Исто така инструкциите кои ги даде во моментов не се во можност да необработени ... морам да гости што мислиш.
1. Не постои каква било поврзаност наречен "forumhome" на полски превод (имајте во предвид дека претпоставува дека јас сум таму). Кој сакаш да кажеш? Ова што е наречен "почеток" во англиската верзија или "Форум". Ако "Форум" - за што - што го напиша сум со почеток во / форум / pl ...
2. По последниот чекор во 1 дел не може да се направи првиот чекор во 2 дел, бидејќи не постојат знамиња прикажани ...
За "ќе видите хаос почеток" - она што сакаш да кажеш? Ако значи дека содржината на уредник е веќе преведени (не оригиналниот текст), тогаш ова прашање е позната и веќе поправена во vBET4.4.0 (види тука за информации за ова прашање: http://www.vbenterprisetranslator.co....html # post9003). Ако станува збор за нешто друго, тогаш повторно не знам што е тоа за ...
Ве молиме имајте предвид дека во многу случаи Опис ти дал ќе биде доволно прв пат. Сепак, во случај кога имаме проблем да се види она што клиентите значи и не може да репродуцира тогаш ние мора да знаеме точно работи го прави. Ве молиме да ни обезбедат слики - Можеби ние сме во потрага на прашање, но го пропуштите. Ако ние ќе види нешто друго што на слики тогаш ќе морам да ве прашам повторно за инструкции, но многу точно. Без кратенки. Токму каде и да одите, кои водат кликна (со всушност видливи линк име - на секој превод името ќе биде поинаков). Но, можеби тоа е само еден интернет пребарувач прашање, затоа ве молиме да ни даде името на прелистувачот, кој беше проверка. Ние беше користење на Опера за ова.
Последен пат изменето од vBET; 16-06-11 на 22:35.
Здраво,
Не уште е иста. Ако одите на usercp и постави нов стандардниот јазик (било кој јазик) и потоа да го снимите. Што гледате? Ќе знаеш што сакам да кажам со "збрка", кога ќе го видите. Тоа е многу очигледно. Користете Firefox. Користење, односно - уште полошо
Последен пат изменето од norku; 16-06-11 на 22:45.
Сега јас сум на страница / форум / PL / usercp.php не направи никакви промени и не може, бидејќи не постојат преводи резултати - половина од текстовите се водат за исчезнати. Ова изгледа како да имаат Google врска прашање. Ова она што е веќе прикажани се едноставно веќе кеширани и останатите не може да се преведе, бидејќи на Google врска прашање.
Ве молиме качете googletest.php од vBET пакет (во / Do-not-upload/tools директориум) на вашиот домен главниот директориум. Оди до прелистувачот, пишуваат рачно YOUR_DOMAIN / googletest.php и да се каже гледате било какви грешки.
Ова е причината зошто јас писмо се обратите линкови каде да одиме - не бев во можност да се види ова прашање на веќе кеширани резултати ако тоа е навистина Google врска прашање и тоа изгледа како.
Те молам кажи кои се резултатите на Google тест. Исто така, ние ќе го проверете и самите кога ќе го имаат веќе на вашиот сервер.
Почнувајќи превод тест
Резултатите од тестот: {"responseData": {"translatedText": "powitanie"} "responseDetails": NULL, "responseStatus": 200}
Тест грешка:
Врска време (ms): 47,6909179688
"Точната" е точно само кога проблемот е очигледна. Јас само натоварени на форумот во IE и тоа има големи прашања кои не се на неколку часа пред. Проблемите што е опишано на вас во текот на денот се случува како што ги опиша. Јас бев точно ...
Последен пат изменето од norku; 16-06-11 на 22:51.
Во моментот на проблемот со формата на страната се збркана се предизвикани од менување на вашиот стандардниот јазик со било кој друг. Ќе видите на што мислам ако го правиш тоа со куклата сметка. Одете на вашиот usercp и промена на стандардниот јазик. Зачувајте ја таа опција. Што значи вашиот usercp страница изгледа? Промена на стандардните langiage назад на полски и спаси. Излез usercp и да одат на форумот огласи. Кликнете на шпанското знаме. Одете на било кој пост и се обидуваат да го уреди. Ќе видите на што мислам.
Последен пат изменето од norku; 16-06-11 на 23:00.
Сте го изгубиле еден важни информации - не бев во можност да се промени корисник стандардниот јазик, бидејќи превод testx се водат за исчезнати - немаше линкови за тоа.
Сте имале скршени кеш. Јас само исклучен база на податоци кешот и пристап КП страница изгледа убаво сега. Јас се покажа повторно и тоа е убаво. Јас само чисти целата кешот да бидете сигурни дека тоа не е кешот прашање.
Ве молиме проверете дали гледаат на ова прашање се опише. Ако да, тогаш ве молиме одете на Админ CP -> vBET Кеш -> База на податоци Кеш и привремено се оневозможи кеш. Проверете дали гледаат проблем со кеш оневозможено. Свртете кеш повторно.
Според googletest.php немате никаква врска прашања сега.
По чистење кеш јас оценува упатството под пребарувачот Opera (верзија 11.11):
- Од пристап КП Ја променив корисник стандардниот јазик форма полски на германски јазик. Страна изгледа убаво и е во германски превод.
- И тогаш повторно изменета на полски - сепак убаво и на полски превод.
- Отиде во форумот листата на полски превод со кликнување на врската Форум во близина на врската Дом.
- Вклучен на шпански (со кликнување на знаме).
- Потоа отиде да се нишка / Forum/es/f6/sidecap-bueno-o-malo-5103 / # post37724 (Наслов: SideCap, Bueno o Мало?)
- И кликна опција за Измени пост (на последното мислење). Гледам едно прашање: текст е преведен во Ајакс уредник (како што ја опишавме е веќе решен во 4.4.0), но изгледот е во ред - нема проблем CSS.
- Потоа отишол во Напредно со кликнување на копчето во Ајакс уредник и исто така не гледам проблем со CSS.
ВЕ МОЛИМЕ - одговори на овој пост: http://www.vbenterprisetranslator.co....html # post9017
Испратете ни го слики. Кажете кој прелистувач Дали долари ...
Нема смисла за нас да го направи повторно и повторно ... Кога навистина не знаеме што ќе се прави и се уште не необработени нашите инструкции и не ни даде точната инструкции. Значи ние не го спротивна насока - ние ќе ви даде точната чекори што ние ги направивме. Ние тоа го направи во Opera. И ние не најде прашање CSS. Ние дури и во споредба страница за да не преведени страница за да бидете сигурни дека тоа изгледа како што треба и кабина страници изгледа исто (различни текстови, се разбира). Така, сега можете да направите овие чекори се најавени во на сметка ќе ни даде, на пребарувачот Opera и пратете ни екранот со опис што е во ред таму. Затоа што ние не ја гледам И ние навистина би сакале да го видите, точно и блиски