Михал,
Жал ми е за одложен одговор - јас сум бил на одмор минатата недела.
Се чини дека да се запамети дека WP-робот autotranslates користење или Google, Yahoo или bablefish (достапните опции во конфигурација) па фрлите поглед на нивното спроведување колега.
Со почит
Мартин
Благодарам - јас ќе ги испита тоа. Во моментов имаме 'нова надеж "- Google тврди дека преводот API не ќе бидат затворени, само е изменета на платен. Ова е важно, бидејќи нема други API дава толку многу јазици. Сепак ние ќе ги испита и други можности, бидејќи сега нема детали за новиот Google стратегија.
Тоа би било одлично ако VBET уште може да се користи на Google API, заедно со можноста за употреба на средно без преведувач ако е потребно. За мене платена Google API ќе биде достоен за тоа.
Како што пишува, ќе го провериме и други можности исто така. Секогаш можете да го користите Google за некои преводи кои не се поддржани од другите и други услуги, каде што може да го имаат бесплатно. Ова е местото каде што ние ќе одиме.
Следна идеја како да се справи со дополнителен превод API е едноставно да додадете параметар, каде што може да одлучи дали сакате да се преведени од страна на Google или со други API каде тоа е можно.
Такво решение уште ќе ви овозможи да ги користите сите јазици и се пониски трошоци (Google Преведувачки API, ќе се плаќа). Исто така конфигурација ќе се тривијални - само еден параметар. И за оние кои би сакале да изберете одредени преведувачки услуги (кога некои превод ќе има повеќе од 2 опции) ќе имаме едноставна PHP низа со мапирање превод на услуги. Таму каде што ќе биде можно да се користи повеќе од 1 провајдер различни од Google ќе забележи тоа во PHP коментар. Значи може да се отвори конфигурациската датотека таму ќе видиме што мора да бидат преведени од Google (без други провајдери за таков јазик) и што ќе бидат преведени од страна на друг провајдер - кој и што друго поддржува одредени превод. Едноставно за секој јазик ќе има на сајтот каде што клуч ќе се јазичен код и вредноста ќе биде услуги.
Кој не се грижи за детали само сакаат да имаат поевтини преводи - само го вклучите една опција. Кој сака детали и направете детален избори само промени еден стринг до друг во соодветни PHP маса.
Ова е вистински идеја како да додадете поддршка и за други превод API-јата.
Сите коментари цени![]()
Да го најдов информации дека WP-робот може да се користи Yahoo bablefish (ова е едно решение) за преводи. Јас направив забелешка за тоа во мојот работното место за ова прашање и јас ќе ги испита тоа повеќе. Ако имате било какви дополнителни информации во оваа област ве молиме наведете тука или на премиерот. Благодарам![]()
Ве молиме погледнете тука: http://www.vbenterprisetranslator.co....html # post8865
Ова се чини дека одлична алтернатива. Сепак ние треба да се провери лиценцата детали. Тоа е бесплатна, но има некои дополнителни забелешка за контакт нив, така што бидете ќе стапи во контакт и се разјаснат тоа ќе биде можно да користите Microsoft API за бесплатно со vBET како адаптер слој.
Ние само Испрати mail со неколку прашања да пошта адресата дадена од страна на Microsoft на Microsoft Преведувачки API страница. Се пријавивме лиценца и не најде ограничување, но сакаме да бидеме сигурни дека ние се гледа во вистинското место и не пропушти нешто. Значи во овој момент се чека за појаснување ќе биде легално да користите Microsoft Преведувачки API во vBET.
Ние ќе бидете информирани![]()