Важно: Оваа страница е користење на колачиња (cookies). Со користење на овој веб-сајт без исклучување на колачиња во прелистувачот, значи дека се согласувате за негово користење.
Купи сега! Карактеристики Превземања

Заработи со нас!

Ако сакате да почнете да заработуваат пари со vBET приклучат на Affiliate програмата.
Резултати 1 да 10 на 10

Тема: Повремени проблеми со URL-то конверзија

Помлад Член
    Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    7

Default Повремени проблеми со URL-то конверзија

Здраво,

Јас сум бил користење vbet од гранка 2.x, и се надградба на патот. Јас само надграден на 3.2.2.

Сега, кога ќе кликнете на знамињата, јас ја забележат промени, како и рачно. Сепак, понекогаш страница товари правилно, но други времиња, јас едноставно се добие бела страница, која вели дека "не Страна најде". мојот сајт е informedtrades.com. Имам имала инсталирано, како и.

видов некои луѓе известување слични искуства, но јас не гледам некој зборува за тоа се случуваат само некои од тоа време, ниту пак гледам луѓе кои само имаше проблем по ова последниве надградба. Жал ми е ако ова е веќе стана и јас го пропушти.

сите идеи за тоа како да се реши проблемот?

благодарам
    simit

Michał Podbielski (vBET персонал) vBET's Avatar
    Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    3,037

Здраво. Мислам дека го најдов моделот. На твојот форум врски кои имаат специјални карактери се сметаат за не се најде. Не знам зошто уште.

Ние не сме во можност да го репродуцира на нашите сервери (како што можете да видите овде е работи добро), па ве молиме PM ме пристап детали за Твоето админ ЦП и FTP.

Помлад Член
    Зачленет
    Ноември 2009
    Мислења
    22

Quote Напишано од simit patel View Post
    Здраво,

Јас сум бил користење vbet од гранка 2.x, и се надградба на патот. Јас само надграден на 3.2.2.

Сега, кога ќе кликнете на знамињата, јас ја забележат промени, како и рачно. Сепак, понекогаш страница товари правилно, но други времиња, јас едноставно се добие бела страница, која вели дека "не Страна најде". мојот сајт е informedtrades.com. Имам имала инсталирано, како и.

видов некои луѓе известување слични искуства, но јас не гледам некој зборува за тоа се случуваат само некои од тоа време, ниту пак гледам луѓе кои само имаше проблем по ова последниве надградба. Жал ми е ако ова е веќе стана и јас го пропушти.

сите идеи за тоа како да се реши проблемот?

благодарам
    simit
    Text automatically translated from: Spanish to: Macedonian
    Translated text
    Здраво,

Јас, исто така се случи еднаш, но ако ја страната повторно и не добро.

Вистината дека се ретки, честитки.
    Original text

Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    3,037

Вистината е дека тоа не е важно за што е ретка - не треба да се случи на сите и ние ќе се потрудиме да се направи тоа работи цело време

Помлад Член
    Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    7

Јас се врати на vbet 312, кој работи добро. Значи, прашање е поврзано со некоја разлика помеѓу 312 и 322. Исто така, кога ќе се врати на 312, првото нешто што го направив беше производ запишете врз неа. проблемот се уште опстојува. тогаш, кога ќе се поставени фајлови од 312, што се чинеше дека го реши проблемот. Значи, можеби проблемот се однесува на Датотека Уреди изработен во периодот помеѓу 312 и 322.

исто така вреди да се напомене е дека имам vbblogs инсталиран. ова не е влијание на сите; адреси во блоговите не биле напишани на странски ликови. ниту во 322, ниту во 312.

Јас навистина би сакале да ги искористат предностите на новите функции во 322. Има ли сепак можам да го направи тоа со оглед на ситуацијата?

благодарам
    simit

Додадено на: а јас се разбира дека ја имате последната верзија на vbseo инсталиран.

Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    3,037

Тоа не е најдобра идеја да направи reinstalls кога поддршка на вашиот форум ...

Исто така сметам дека ова е проблем со имала конфигурација. Образецот кој има за тема нема да дозволи странски знаци:
    Code:
    'VBSEO_URL_THREAD' => '(\d+)-([a-z\._\-ŠŽšžźŔÁÂĂÄĹÇČÉĘËĚÍÎĎŃŇÓÔŐÖŘŮÚŰÜÝŕáâăäĺçčéęëěíîďńňóôőöřůúűüý˙µA-Z\d-]+)\.html',
    тоа треба да биде нешто вака:
    Code:
    'VBSEO_URL_THREAD' => '([^/]+)/(\d+)-([^/]+)\.html',
    Но, не го промени рачно. Таквите шема е во многу места во имала конфигурација. Ве молиме PM ме пристап детали на вашиот имала CP и ќе дознаете што конфигурација параметар е одговорен за тоа.

Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    3,037

Причината не е во ред имала конфигурација.

Намести опција "Замени Не-англиски ликови во адреси?" да "Не-англиски ликови во адреси".

Ова мистериозно исчезнуваат од нашата интеграција прирачник. Жалам за проблеми само сет на параметри и тоа ќе биде добро

Помлад Член
    Зачленет
    Ноември 2009
    Мислења
    22

Quote Напишано од vBET View Post
    Причината не е во ред имала конфигурација.

Намести опција "Замени Не-англиски ликови во адреси?" да "Не-англиски ликови во адреси".

Ова мистериозно исчезнуваат од нашата интеграција прирачник. Жалам за проблеми само сет на параметри и тоа ќе биде добро
    Translated text
    За шпански има проблем со буквите
    Original text
    ОВАА БУКВИ Н, О, јас, итн итн (на Преведете Отстрани да N, О, јас .
    Translated text

Имајќи на "не-англиски букви замени" го заменува имала писмото N, или во URL-то. За SEO ова е многу добро.

Со "Чувај Не-Español Карактерите во URL" знаци се заменува со ~. Нешто што во голема мера влијае на оптимизација.

Зошто vBET идните ревизии ќе бидат "решени" или технички возможно?.

Ви благодариме.
    Original text
    Последен пат изменето од jorgejgm; 26-11-09 на 17:32.

Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    3,037

Quote Напишано од jorgejgm View Post
    Translated text

Имајќи на "не-англиски букви замени" го заменува имала писмото N, или во URL-то. За SEO ова е многу добро.

Со "Чувај Не-Español Карактерите во URL" знаци се заменува со ~. Нешто што во голема мера влијае на оптимизација.

Зошто vBET идните ревизии ќе бидат "решени" или технички возможно?.

Ви благодариме.
    Original text
    Ова е направено со vBSEO - vBET не се направи таква замена. Мора соодветно да го конфигурирате vBSEO. Можете да имате опција да се задржи не Espagnol ликови ans, исто така рачно да го конфигурирате во FORUM_DIR / inclues / config_vbseo.php параметар $ Vbseo_custom_char_replacement. Благодарам што ќе бидат способни да работат со преведени рачно и да ја задржите вашиот постоечки URL-то за мајчин јазик како и оние каде.

Погледни тука:
    Code:
    http://www.forum.simple-nlp.pl/informacje/1274-pierwsze-na-swiecie-forum-o-nlp-wspierajace-wielojezyczna-spolecznosc.html
    Ова е рачно каде полски букви (како śąęć) беше променето благодарение на $ Vbseo_custom_char_replacement и сè уште го држи сите други не е англискиот букви. Ова е истиот линк за јапонски:
    Code:
    http://www.forum.simple-nlp.pl/ja/informacje/1274-nlp多言語のサポートのための世界初のフォーラム!.html
    Исто така ова е добар пример зошто треба да се чува, не англиски / Espagnol ликови - некои јазици имаат noly не англиски / Espagnol карактери.

Ова е пример како можете да го поставите $ Vbseo_custom_char_replacement вредност (за полските букви):
    PHP Code:
        $vbseo_custom_char_replacement = array(
    'ˇ' => 'A',
    '¦' => 'S',
    '¬' => 'Z',
    '±' => 'a',
    '¶' => 's',
    'Ľ' => 'z',
    'ą' => 'a',
    'ę' => 'e',
    'ć' => 'c',
    'ż' => 'z',
    'ś' => 's',
    'ź' => 'z',
    'ó' => 'o',
    'ł' => 'l',
    'ń' => 'n',
    'Ą' => 'A',
    'Ę' => 'E',
    'Ć' => 'C',
    'Ż' => 'Z',
    'Ś' => 'S',
    'Ź' => 'Z',
    'Ó' => 'O',
    'Ł' => 'L',
    'Ń' => 'N'
    ); 

Се надевам дека ова ќе помогне во случај на било какви други прашања Само прашајте - ние сме тука да ви помогнат
    Последен пат изменето од vBET; 26-11-09 на 20:16.

Помлад Член
    Зачленет
    Ноември 2009
    Мислења
    22

Translated text
    Ви благодарам многу, повторно, работи совршено.

Ви благодариме.
    Original text

Тагови за оваа тема

Правила на пишување

• Можете може да не да отвораш нови теми
  • Можете може да не да испраќате мислења
  • Можете може да не да вршите прикачувања
  • Можете може да не ги уредувате своите мислења
  •