Важно: Оваа страница е користење на колачиња (cookies). Со користење на овој веб-сајт без исклучување на колачиња во прелистувачот, значи дека се согласувате за негово користење.
Купи сега! Карактеристики Превземања

Заработи со нас!

Ако сакате да почнете да заработуваат пари со vBET приклучат на Affiliate програмата.
Резултати 1 да 10 на 32

Тема: Знаме URL не е точно

Хибрид Видите

Претходниот Пост Previous Post   Next Post Следниот Пост
    Сениор
    Зачленет
    Февруари 2011
    Мислења
    138

Има проблем со ликовите. Ако корисникот го поставува форумот јазик на германски во неговиот профил и го прави еден пост содржи Ä o o Ü ü Св превод работи кога гледа на англиски јазик. Меѓутоа, ако тој сака да ги уредувате своите пост го гледа HTML броеви наместо букви.

Во имала ср ****> "Одлучете прилагодено карактер Замената" Јас во моментов го имаат следново влезе така што мојот индексирани адреси се уште работат:

'U' => 'УЕ "
    'A' => 'AE'
    "О '=>' OE"
    "Св '=>' Св '

Сепак, она што навистина треба да направите е да ги внесете

(HTML број) '=>' a ', така што проблемот уредување е фиксна. Сепак, тоа ќе има влијание врз мојот индексирани адреси. Или сум јас недостасува нешто тука?

Јас само може да се користи еден јазик во моментов, затоа што немаат прилагодено карактер Замената дефинирани за други (50!) Јазици.

Дали постои начин да се добие оваа работа?
    Последен пат изменето од norku; 11-03-11 на 11:56.

vBulletin претпријатија Преведувач (vBET) Персоналот
    Зачленет
    Мај 2010 година
    Мислења
    1,000

Вие не треба да се изјасни карактери замена на сите јазици - само за писма за јазик пред инсталацијата на vBET (германски).
    Сега сите букви за други јазици се добри
    Ако не - Те молам дај ми еден пример (URL)

Второ: acsii броеви во пост издание -> Те молам дај ми рачно да пример.
    кој кодирање вашиот форум го користите? UTF-8?

Сениор
    Зачленет
    Февруари 2011
    Мислења
    138

Здраво,

Мојот карактер сет: ISO-8859-1

Сум испрати премиерот да ви содржи линк до еден пост покажува проблем.
    Последен пат изменето од norku; 11-03-11 на 12:31.

vBulletin претпријатија Преведувач (vBET) Персоналот
    Зачленет
    Мај 2010 година
    Мислења
    1,000

вие сте во право. Ова е кодирање бубачка. Можам да го репродуцира на мојот тест форумот.
    Ова е создадена само кога некој ќе направи пост од преведени страница.
    (Сетете се - ако сакате да ја објавите на француски јазик - треба да имате во вашата usercp француски јазик во собата.

Се обидов да го поправат овој баг од вчера - во главно на не UTF форум vBulletin имаат проблем со кодирање карактери со ASCII код под 256.
    Направив нова тема во бубачка дел на Vbulletin форум и ќе се обидам да се најде решение на овој баг.

Во Општо земено, ако сте го направиле пост на француски јазик (и во usercp француски јазик) од нормална (не преведени страница) сè ќе биде во ред. Ова се случува само кога ќе се обидат да пост од преведени страница.

Тагови за оваа тема

Правила на пишување

• Можете може да не да отвораш нови теми
  • Можете може да не да испраќате мислења
  • Можете може да не да вршите прикачувања
  • Можете може да не ги уредувате своите мислења
  •