Важно: Оваа страница е користење на колачиња (cookies). Со користење на овој веб-сајт без исклучување на колачиња во прелистувачот, значи дека се согласувате за негово користење.
Купи сега! Карактеристики Превземања

Заработи со нас!

Ако сакате да почнете да заработуваат пари со vBET приклучат на Affiliate програмата.
Страница 1 на 3 123 ПоследнаLast
Резултати 1 да 10 на 24

Тема: Google ги отстрани сите индексирани преведени страници

Default Google ги отстрани сите индексирани преведени страници

Здраво,
    Google го отстрани од индекс на сите преведени URL:

PHP Code:
    site:www.egiptoforo.com/forums/pt

site
    :www.egiptoforo.com/forums/en 

итн ..

Најдов некој тука на форумот дека го имав истиот проблем, но поради грешка на MySQL. Не знам што се случува во мојот форум.
    Јас не се промени де robots.txt ... јас се случи денес. Имав индексирани на пример: 47,000 рачно на хебрејски, 20.000 во француски, итн ...

Ве молиме помогнете

Благодарам
    Последен пат изменето од pepito69; 03-03-11 на 23:57.

vBulletin претпријатија Преведувач (vBET) Персоналот
    Зачленет
    Мај 2010 година
    Мислења
    1,000

Имате ли е-пошта од Google или MySQL грешки во датотека? Ве молиме напишете сите информации.

Не јас не recived секоја мејл од Google и нема MySQL грешки во мојот дневник.
    Тоа беше вчера, и јас не допре нешто.

Член
    Зачленет
    Мај 2010 година
    Мислења
    97

што знам, на страниците индексирани внатре во папката може да отстранета ако страници се не може да пристапи од страна на Google за долго време (односно 24 часа или повеќе)

од моето искуство, имам околу 4.000 страници во папка domain.com / D / употреба на други современи (не во врска со vbet), туку затоа што Министерството за одбрана се скршени за неколку дена, откако ќе провери повторно во Google сајт: domain.com / D / сите индексирани страници се качил

обидете се да добие линкови од други сајтови кон вашиот секој преведени форумот Главна страница премногу, односно: да се линкови од други сајтови да egiptoforo.com / форуми / pt / и egiptoforo.com / форуми / en /

Мислам дека проблемот не е во vbet, но во форумот / сајт / сервер

убаво провери сите нешто, проверете Google Webmaster Tools премногу https://www.google.com/webmasters/tools/

што знам, на страниците индексирани внатре во папката може да отстранета ако страници се не може да пристапи од страна на Google за долго време (односно 24 часа или повеќе)
    Ова не е случај.

Имав многу на надворешните врски и многу страници.

Во Webmaster Tools Имам класичен проблеми во vbet: малиот одзив и дупликат metatags и tittles. Ништо ново ....

Мислам во оневозможи МО и дека е важно за мене. но мислам дека Google не ви се допаѓа автоматски содржина, како што велат во вебмастерот водич. Google се движи против тоа, според мое мислење. Се надеваат дека ќе биде во ред, бидејќи Vbet, може да биде прекрасен МО и покрај тоа добро познати проблеми и ограничувања.
    Ете, имав thousends на рачно индексирани во преведени верзии, а сега ништо!
    Последен пат изменето од pepito69; 04-03-11 на 13:23.

Член
    Зачленет
    Мај 2010 година
    Мислења
    97

Quote Напишано од pepito69 View Post
    Ова не е случај.

Имав многу на надворешните врски и многу страници.

Во Webmaster Tools Имам класичен проблеми во vbet: малиот одзив и дупликат metatags и tittles. Ништо ново ....

Мислам во оневозможи МО и дека е важно за мене. но мислам дека Google не ви се допаѓа автоматски содржина, како што велат во вебмастерот водич. Google се движи против тоа, според мое мислење. Се надеваат дека ќе биде во ред, бидејќи Vbet, може да биде прекрасен МО и покрај тоа добро познати проблеми и ограничувања.
    Ете, имав thousends на рачно индексирани во преведени верзии, а сега ништо!
    можеме да чекаме и да видиме, ако постои друг член дека користењето на vbet премногу се истиот проблем, гледам многу луѓе со користење vbet специјално бесплатна верзија, бидејќи теми пати во овој форум се многу, многу, и од vb.org Инсталиран информации

ако автоматско страници се со добар квалитет, мислам дека нема многу на страници индексира се намалуваат

и тоа е подобро ако има Упатство Преведете функција исто така, да се зголеми Преведете квалитет, како што побара тука, Па така само како википедија, статија се исти само преведени прирачник за друг јазик од страна на земјите

vBulletin претпријатија Преведувач (vBET) Персоналот
    Зачленет
    Мај 2010 година
    Мислења
    1,000

Ве молиме проверете ја вашата e-mail или датотека и да се најдат некои MySQL грешки или нешто слично.
    Дали ју има robots.txt датотека? може да ви ставете целата содржина на оваа датотека?

Можете да го погледнете тука:
    http://www.egiptoforo.com/robots.txt

Член
    Зачленет
    Февруари 2011
    Мислења
    40

Quote Напишано од pepito69 View Post
    Можете да го погледнете тука:
    http://www.egiptoforo.com/robots.txt
    Мислам дека твојот роботи е overkill. Никогаш не сум видел таква
    огромен роботи во мојот живот. Мислам дека само треба да се користи
    стандарден роботи кои ќе го задржи пајаците од индексирање
    некои од вашиот форум директориуми, и Тоа. Вие сте
    обидува да го задржи на секои пајакот во светот, а јас
    Не мислам дека е добра работа ... што се плашите на?

Сега мислам дека за ова. Јас сум на VPS, и добив хакер
    e-mail извештајот, и бот Google е на забранета листа IP. Е
    Можно ли е вашиот сервер го забрани некои бот IP и
    Ако тоа е случај и не може да се врати и пајакот,
    тогаш не би се тие де-индексирани? Најдов многу чудно
    дека бот Google заврши на мојот забрани IP листа ... така што
    може на Google пајакот се прави да го добиле забрана?

Проблемот не е robots.txt
    Ви благодариме за совет, но проблемот е само во trasnlated оние не на главниот форум. Но, јас ќе ја поедностави роботи ...
    Ви благодариме повторно, но оваа мистерија фотографии на.

Страница 1 на 3 123 ПоследнаLast

Тагови за оваа тема

Правила на пишување

• Можете може да не да отвораш нови теми
  • Можете може да не да испраќате мислења
  • Можете може да не да вршите прикачувања
  • Можете може да не ги уредувате своите мислења
  •