Важно: Оваа страница е користење на колачиња (cookies). Со користење на овој веб-сајт без исклучување на колачиња во прелистувачот, значи дека се согласувате за негово користење.
Купи сега! Карактеристики Превземања

Заработи со нас!

Ако сакате да почнете да заработуваат пари со vBET приклучат на Affiliate програмата.
Резултати 1 да 5 на 5

Тема: Mcached како кеш

Помлад Член
    Зачленет
    Април 2010
    Мислења
    26

Default Mcached како кеш

Знам дека тоа беше предложен веќе, но јас би сакал да се судрат таа идеја. За мене тоа е апсолутно "мора да има" за таква функција на големи форуми. Се обидов да ја преработи vBET да го користат, но по еден брз поглед на вашиот код Се откажав. Зошто не ја користите објект програмирање? Тоа е многу полесно да се код и да ја менувате скрипти со неа. Верувам дека тоа ќе биде 5 мин. работа во кодот уште кеширање механизам кога тоа ќе биде во стандардизиран класа.

vBulletin претпријатија Преведувач (vBET) Персоналот
    Зачленет
    Мај 2010 година
    Мислења
    1,000

Ние работиме сега на оваа опција

Michał Podbielski (vBET персонал) vBET's Avatar
    Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    3,037

Само како Камил напиша - Ние работиме на неа Поточно сум работат на тоа во овој момент Ние сакаме за поддршка на:
    - Memcache
    - АПЦ
    - Xcache
    - Eaccelerator

Ако ќе бидат вклучени во следното издание тогаш дефинитивно ќе бидат означени како бета функционалност. Тоа не е одлучено но сепак ќе биде во следното издание или еден после тоа. Исто така, ако тоа ќе бидат вклучени во следното издание ние се уште не одлучи дека ќе биде целосно поддржан, или само за гости кеш за почеток.

Во кратки зборови - ние ќе ви даде оваа функција, се уште не сигурни дека тоа ќе биде во следното издание

Помлад Член
    Зачленет
    Април 2010
    Мислења
    26

Ако сте имале пристоен кеш објект класа додавајќи следната cacheing складишта ќе биде мир на торта.

Банирани
    Зачленет
    Август 2012 година
    Мислења
    481

Жалам за починатиот одговор. Оваа функционалност е додаден во ослободување 4.3.0.

Тагови за оваа тема

Правила на пишување

• Можете може да не да отвораш нови теми
  • Можете може да не да испраќате мислења
  • Можете може да не да вршите прикачувања
  • Можете може да не ги уредувате своите мислења
  •