1. Ве молам вклучете го италијанското знаме на вашиот форум (јас не ја најде) - токму сега корисниците кои смени јазик не се во состојба да се вратат назад на оригиналниот јазик. Како што пишува содржината на теми кои јас бев во можност да се види пред видов дека морам да се регистрирате беше само една реченица во сите случаи. Ова не е она што лично претпоставувам како просечната должина на содржината. Уште еднаш ова го прави страници изгледа многу слична, бидејќи разликата меѓу краткорочните теми е само една реченица - остатокот е распоред кој е ист. Не знам како вие сте толку сигурни дека тоа нема никаква врска со овој случај. Ако знаете нешто што ние не молам, само да се сподели, па ќе можеме да ви помогне да побрзо. Знаеш ли зошто оваа е-мејл е испратен?

2. Јас не јазол што е училишната програма за деца во вашата земја, но се надевам дека тоа ќе биде многу корисно за нив да се знае дека можете да се регистрирате МО по 3 посети нема никаква врска со ботови како што се оди преку.
Ве молиме фокусираат на проблемот. И даде бараните одговори - не знаев што МО се користите и јас не прашувај бидејќи не е важно за мене - важно е тоа е подигање безбедно. Ако се 100% сигурни дека е безбедно, тогаш одлично. Само во случај да има какви било сомневања дека може да се види како Google го гледа вашиот форум во Webmaster Tools.

Ве молиме имајте предвид дека Google чизми не се напаѓаат сите сајтови - Гугл не му штетат сајтови. Ние совети да се користи кеш за подолг период е дозволено, затоа што тоа е подобро за перформанси. Исто така, ако мислите дека тоа за дека единствената причина е бројот на превод на вашата страница - се чувствуваат слободни да се оневозможи некои од овие и да им овозможи повторно еден по еден од време на време. Сепак, ве молиме сметаат дека вашата лиценца е активен за 6 месеци и доби оваа е-мејл сега. Тоа е тешко да се поверува дека за 6 месеци Google не виде оние линкови - всушност многу од оние што веќе индексирани. Па јас не сум сигурен дека тоа е причина на е-мејл која сте ја добиле. Дури и ако тоа е Внимавај сите информации што му беше доделена за вас по анализа на тие врски.

Не знам што мислиш со ефективни теми.

Исто така, имајте на ум дека се работи за ова прашање - сте ја добиле резултатите од нашата анализа. И Ве молиме држете со кажувам она што Google смета - затоа што тоа е вас, кои смета дека Google го најдете не точни. Имаме многу форуми кои немаат апсолутно никаква прашање со Google и ги имаат сите јазици вклучен. И тоа не е точно дека содржината не е физички постои, ве молиме да не кажам она што може да се тврди поради тоа што нешто ... Содржината постои за секој кој го посетува и физички постои во базата на податоци во оригинал и во кеш во превод форма. Ова не е света лотарија - ова е превод не може да се случи ако содржина не постои. И ништо не е мамење тука - прочитајте Google TOS - ова е Google кој тврди дека може да превод бидат складирани за максимум 15 дена. Тоа е сè во ред со Google во случај на автоматски страница преводи - тоа е Google кој го направи овој превод

Исто така не клиентот може да се каже дека било која содржина која е емитувана на него е од статички датотека или не. Всушност во оваа дена речиси ништо не е статична сега. Во мрежата! Не ги мотики од статични HTML структура - што е база на податоци од базата на податоци (јазици, шаблони, стилови). Немам поим што е вашето знаење за клиент сервер архитектурата со тенок клиент, но имајте на ум дека содржина постои ако врската одговори. Кажува дека Google смета дека мамење поради тоа што не постои нема никаква врска со реалноста.

Исто така, имајте на ум дека може да во секој момент употреба vBET оптимизација врски и / bg / наместо на јазикот = - оваа конфигурација е само до тебе и vBET го поддржува без имала.

За белешка која ти дал - како што пишува, ако сметаш дека открил вистинската причина за вашиот проблем, тогаш мора решение. Сепак, ве молиме сметаат дека ова е некој генерички одговор дури и без проверка на она што се случува. Јас не би смета на него:
1 - ќе го слична сума на линкови за половина година.
2 - Google Mail се кажува:
"Googlebot непотребно може да биде индексирање голем број на различни адреси кои укажуваат на исти или слични содржина, Или индексирање делови од Вашиот сајт кои не се наменети да се запиша од Googlebot ".

Значи уште еднаш Внимавај нашите совети и анализира резултат. Ако сметаш дека тоа е само прашање на бројот на преводи кои сте се свртеле на - тогаш знаеш решение.

Дали се уште им треба нашата помош / советува во ова прашање?