Важно: Оваа страница е користење на колачиња (cookies). Со користење на овој веб-сајт без исклучување на колачиња во прелистувачот, значи дека се согласувате за негово користење.
Купи сега! Карактеристики Превземања

Заработи со нас!

Ако сакате да почнете да заработуваат пари со vBET приклучат на Affiliate програмата.
Страница 1 на 3 123 ПоследнаLast
Резултати 1 да 10 на 30

Тема: Google email Предупредување: Googlebot најде екстремно висок број на адреси на вашиот сајт

Сениор
    Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    142

Exclamation Google email Предупредување: Googlebot најде екстремно висок број на адреси на вашиот сајт

Google email Предупредување: Googlebot најде екстремно висок број на адреси на вашиот сајт

Добив оваа порака (предупредување) од Googles Webmaster Tools

Имајте на ум дека јас немам имала инсталиран.

Сакам фикс за овој проблем пред Google намалува мојата страница ранг или забрани мене заедно, мојата AdSense приходи веќе се намали за половина и на Google Ботови буквално нападнат мојот сајт.

На е втор случај на таков проблем со vBET што е опишано тука: http://www.vbenterprisetranslator.co...ng-google.html

Имам ја испратил оваа порака на сите vBET администраторите во часот како што се бара, не јавно да го поставите на е-мејл како што треба да знаете, бидејќи тоа оди против Googles TOS со мојата локална законите за приватност со тоа што ќе биде сигурен забрана за мојот Google AdSense профил па Don ' Т прашам.

Ми треба итно фикс за овој проблем без понатамошно одложување, тоа е 3 дена тоа дека јас сум се зборува за ова во линкот горе.

Со почит

Член
    Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    34

Мислам дека причината поради која ќе им овозможи на сите 52 јазици
    Мислам дека ако vbe направи јазици requst како Ајакс со кликнете langages и тенка донесе от линкови за други јазици, може да помогне на оваа

Сениор
    Зачленет
    Декември 2009
    Мислења
    276

Јас го добиете истиот предупредување и јас само 12 јазици от

Michał Podbielski (vBET персонал) vBET's Avatar
    Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    3,037

Quote Напишано од yahoooh View Post
    Мислам дека причината поради која ќе им овозможи на сите 52 јазици
    Мислам дека ако vbe направи јазици requst како Ајакс со кликнете langages и тенка донесе от линкови за други јазици, може да помогне на оваа
    Не ова не е причина. Нашите и многу други форуми се вклучени сите јазици и тоа е во ред. Значи можете да го користите како многу јазици како што може. Прашањето е некаде на друго место и во овој момент знаеме 2 различни причини за тоа.

Уредени:
    Сега знаеме повеќе причини Затоа ве молиме да отвориш свој тема и да ни даваат вашите пораки од Google
    Последен пат изменето од vBET; 16-01-11 на 21:43.

Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    3,037

Quote Напишано од tavenger5 View Post
    Јас го добиете истиот предупредување и јас само 12 јазици от
    Здраво - Ве молиме креирате нова тема во врска со вашата isue со вашата e-mail. Имаш различни lniks и kow 2 причини за ова прашање. За да им помогне ние мора да знаеме вашиот случај. Затоа ве молам отворете нова тема за тоа и ние ќе ви помогнеме

Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    3,037

mario06 - Јас сум само за време на проверка на вашата линкови. Јас ќе ви дадам одговор за кратко време

Ве молиме имајте во предвид дека како што е опишано претходно - Нашите вработени се на располагање да почнат да работат на прашањето кога новите штиклирано пристигнува во форма на нова тема за ова прашање. Инаку не сме во можност да управуваат со него и ги информира нашите клиенти дека треба да отвори своја нова тема за неговиот проблем. Исто како што го направија и сега сме во можност да ви помогнат
    Последен пат изменето од vBET; 16-01-11 на 20:19.

Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    3,037

Здраво

Една од причините (ќе има други - уште за време на истрага) на вашиот проблем е во тоа што е дозволено да индекс ваквите страници како член страници. Оние кои не се релевантни и повеќето земји страници се во 99% исти - само се разликува од страна на земјите корисничко име. Така, кога беше дополнително преведени сте го направиле 52 пати повеќе вакви страници кои се речиси исти (исто страници содржина по превод ќе даде исти преведени содржина). Ние официјално ја советува да го блокира ирелевантни страници од robot.txt - Овде ќе ги најдете како да го направите ова: http://www.vbenterprisetranslator.co....html # post1178

Забележете дека ова ќе направи да овие страници исчезне форма Google индексира и ова е добро за вашите SEO бидејќи Google ќе видите и индекс на само соодветните страници со релевантни содржини.

Исто така, како гледам сте го направиле промени бидејќи Google генерирана оваа е-мејл, бидејќи, како што гледам сте блокирани член страници за гости. Ова, исто така, го решава овој дел од прашањето. Сепак, ако сакате гости види член страници, но Google не индекс - само користење robots.txt за тоа

Гледам дека има и линкови за архива и теми - Одам да се анализира овој момент

Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    3,037

Здраво повторно

Мислам дека знам што може да биде друга причина - како што јас барам на знамиња линкови не постои врска без јазик = на сите ... Ве молиме кажете што е ваша стандардно форумот јазик - за овој јазик линкот треба да биде без јазик = затоа што сега секоја страна имаш дупликат за Google. Откако за нормално URL и по втор пат со јазик = YOUR_DEFAULT_LANGUAGE.

Исто така ве молиме известете не сте го смениле нашата дефиниција име vbenterprisetranslator_flag? Ние треба да знаеме е тоа vBET бубачка или генерирани од страна на клиентите промени.

Причината мислам дека може да биде исто така (не може да го провериш, но сега веќе имаме мене задача која ќе ви овозможи да го провериш во иднина), кои едноставно ја исчистија кеш и таму се прашање со Google врска - во тој случај страници генерира без содржина ( бидејќи превод не се добиени) и буквално содржина е иста за сите преводи. Но, такви работи, ако се случи се привремени и ако не сте блокирани од страна на Google оние самиот исчезнува - тоа се прашања меѓу вашиот и Google сервер и vBET може да направи ништо со ова. Јас не кажам дека тоа е причината. Мислам дека тоа би можело да биде. Како што гледам сега на линкот даден од страна на Google не гледам што е опишано проблем на сите. Така би можело да биде.

Сепак - молам одговори на прашањата за стандардниот јазик и дефиниција.

Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    3,037

Здраво повторно повторно

Овој пат ги проверив вашиот шоу тема врски и гледам 2 работи тука
    1. Никој не е виновен - како што видов неколку од тие врски (не сите се види број 2) Сите оние теми беше многу краток има само една реченица во неа. Значи сите тие беа многу слични по дифолт - 99% од содржина е изгледот. Тоа нема никаква врска со vBET - тоа е само содржината на свој теми. vBET само го преведува, така што навистина е повеќе слични страници за оние, но ако го исклучите vBET не преведени страници се уште ќе биде слични едни на други, ако имате само една реченица во пост само во низата. Па ние немаме ништо да го направите тука.
    2. Можеби сте се убиваат вашиот форум себе преку ограничување на бројот на мислења за да ја видите од гости. Сега сите страници за мене имаат иста содржина со комуницираат дека јас треба да се регистрирате. Запомнете дека Google е во потрага вашата страница како гостин - Значи, ако вашиот ограничување на МО е глупаво тоа ќе го уништи вашиот форум, бидејќи Google ќе видите насекаде иста содржина кажувајќи му да се регистрирате Ве молиме бидете сигурни дека ограничувањето на МО е доволно паметни или да го оневозможи тоа.
    Последен пат изменето од vBET; 16-01-11 на 21:46.

Сениор
    Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    142

Quote Напишано од vBET View Post
    Здраво повторно повторно

Овој пат ги проверив вашиот шоу тема врски и гледам 2 работи тука
    1. Никој не е виновен - како што видов неколку од тие врски (не сите се види број 2) Сите оние теми беше многу краток има само една реченица во неа. Значи сите тие беа многу слични по дифолт - 99% од содржина е изгледот. Тоа нема никаква врска со vBET - тоа е само содржината на свој теми. vBET само го преведува, така што навистина е повеќе слични страници за оние, но ако го исклучите vBET не преведени страници се уште ќе биде слични едни на други, ако имате само една реченица во пост само во низата. Па ние немаме ништо да го направите тука.
    2. Можеби сте се убиваат вашиот форум себе преку ограничување на бројот на мислења за да ја видите од гости. Сега сите страници за мене имаат иста содржина со комуницираат дека јас треба да се регистрирате. Запомнете дека Google е во потрага вашата страница како гостин - Значи, ако вашиот ограничување на МО е глупаво тоа ќе го уништи вашиот форум, бидејќи Google ќе видите насекаде иста содржина кажувајќи му да се регистрирате Ве молиме бидете сигурни дека ограничувањето на МО е доволно паметни или да го оневозможи тоа.
    1. Тоа е еден италијански форум, содржината на мислења е просек и ова нема никаква врска со она што го рече.

2. Јас не сум убиството на форумот, бидејќи можете да се регистрирате МО по 3 посети (еден од најпопуларните инсталиран mods) нема никаква врска со ботови како што одат преку, дури и децата знаат дека освен тоа јас сум бил со vBET уште од бесплатна верзија излезе (за една година?!) и ништо не е бил заменет или додадени од тогаш.

Проблемот е што мојот форум се смета за медиум форум со 368,000 теми, кога Google го праќа ботови на мојот сајт тие ефикасно се види 368.000 теми, но на www.google.52languages тие гледаат 1.540,000 индексирани теми што предизвика google бот да го нападне мојот сајт се обидува да најде каде што тие се. Мојот кеш бил поставен за пет дена, со сите јазици се кеширани НО сега (тестирање) јас сум во собата го до 2 дена со 4 јазици се кеширани, во овој момент можам да потврдам дека проблемот Е vBET бидејќи сега јас сум надолу за да 766,000 индексирани теми и Google-ботови престанаа да напаѓаат мојот сајт.

Пример: вашиот сајт 5578 ефективна теми но Google гледа 334.000 индексирани теми, не ви е јасно каде е проблемот?

Без дело мора да дознаете што се случува со Google и да се најде заобиколи за проблемот, бидејќи Google е дознав 52x јазици е лажен | дупликат индексирани врски што значи дека преведени врски не постојат физички и не можам да тврдат дека откако Тоа е вистина, тоа е кеширана на нашите сервери, тоа е како изневерување.

На мал форуми не обрнувам многу внимание, но на среден | голема форуми не помине unobserved.

Треба да почнат да инвестираат на јазикот параметар за да го рачно ("адреса? Јазик= Mk') ова е она што е предизвикувајќи Googles-ботови, за да се потврди vBET напојува сајтови. Имате vBSEO (Не) што значи дека ќе се користи на друг јазик параметар кој во моментот е на министерскиот Googles внимание.

А многу други vBET корисници имаат истиот проблем, па тоа не е случајно!

КС. Google Помошен центар Изјава: Во принцип, оваа порака е прикажана кога наоѓаме релативно голем број на адреси за вашиот сајт.

Со почит
    Последен пат изменето од mario06; 17-01-11 на 16:27.

Страница 1 на 3 123 ПоследнаLast

Тагови за оваа тема

Правила на пишување

• Можете може да не да отвораш нови теми
  • Можете може да не да испраќате мислења
  • Можете може да не да вршите прикачувања
  • Можете може да не ги уредувате своите мислења
  •