Важно: Оваа страница е користење на колачиња (cookies). Со користење на овој веб-сајт без исклучување на колачиња во прелистувачот, значи дека се согласувате за негово користење.
Купи сега! Карактеристики Превземања

Заработи со нас!

Ако сакате да почнете да заработуваат пари со vBET приклучат на Affiliate програмата.
Страница 1 на 3 123 ПоследнаLast
Резултати 1 да 10 на 28

Тема: . Htaccess прашања

Член
    Зачленет
    Декември 2010 година
    Мислења
    36

Default . Htaccess прашања

Јас сум водење vBulletin 4.1 со имала 3.5.2.

Јас купување VBT денес.

Подолу е мојата. Htaccess фајл кој работи ... Надвор од мрежа точка satelliteguys точка нас / htaccess.txt (не можам да испраќате ми txt датотека вели дека е дозволи грешка на вашиот сервер и не можам да го мислењето адреси се додека не пост 15 пати.)

Јас сум бил во можност да го добиете предложи vbt да работи правилно, кога го внесете го добиете грешка која вели дека страната не е правилно пренасочување

Firefox откри дека серверот е пренасочува барањето за оваа адреса на начин што никогаш нема да заврши. Кога се обидувам ќе ја почетната страница од пребарувачот.

Може да се молам дозволете ми да знам точни. Htaccess па може да се добие оваа работа? Благодарам!
    Последен пат изменето од scottct1; 03-12-10 на 04:23.

Член
    Зачленет
    Декември 2010 година
    Мислења
    36

Порачувам на инсталација услуга минатата ноќ. Јас ќе нека про Слика го ова како јас сум сигурен дека е нешто едноставно.

vBulletin претпријатија Преведувач (vBET) Персоналот
    Зачленет
    Мај 2010 година
    Мислења
    1,000

Тоа е во право.
    Јас се извинувам за нашите доцна.

Ве молиме испратете ми на премиерот вашиот admincp, FTP и имала детали.

Сега имаме викенд. ќе го направи во понеделникот. Дали е во право за вас? Се извинувам за доцнењето.
    Последен пат изменето од kamilkurczak; 03-12-10 на 20:00.

Член
    Зачленет
    Декември 2010 година
    Мислења
    36

Премиерот испратена.

Благодарам!

Michał Podbielski (vBET персонал) vBET's Avatar
    Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    3,037

Овој викенд Камил има слободен. Тој ќе биде во можност да го реши и одговорот што во понеделникот. Се надеваат дека ова е во ред

Зачленет
    Мај 2010 година
    Мислења
    1,000

. Затоа што не може да ги менувате вашите htaccess датотека - Ве молиме заменете го вашиот htaccess датотека со ова:.
    Code:
    DirectoryIndex    cmps_index.php index.php cmps_index.php index.html index.htm

# Comment the following line (add '#' at the beginning)
    # to disable mod_rewrite functions.
    # Please note: you still need to disable the hack in
    # the vBSEO control panel to stop url rewrites.
    RewriteEngine On

# Some servers require the Rewritebase directive to be
    # enabled (remove '#' at the beginning to activate)
    # Please note: when enabled, you must include the path
    # to your root vB folder (i.e. RewriteBase /forums/)
    RewriteBase /

RewriteCond %{HTTP_HOST} !^www\.satelliteguys\.us
    RewriteRule (.*) http://www.satelliteguys.us/$1 [L,R=301]               

RewriteRule ^((urllist|sitemap_).*\.(xml|txt)(\.gz)?)$ vbseo_sitemap/vbseo_getsitemap.php?sitemap=$1 [L]

#************************************************************************--
    #RULES for SEO translation links with vBSEO (have to be included before all rules to vbseo.php)
    RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/$ vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/ [L,QSA]
    RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/(.*)?$ vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/$2 [L,QSA]

RewriteCond %{REQUEST_URI} !(admincp/|modcp/|vbseo_sitemap/|cron)
    RewriteRule ^((archive/)?(.*\.php(/.*)?))$ vbenterprisetranslator_seo.php [L,QSA]

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !^(admincp|modcp|clientscript|cpstyles|images)/
    RewriteRule $ vbenterprisetranslator_seo.php [L,QSA]

#************************************************************************--
    #RULES for pages outside forum directory handled by vBulletin

#Those rules have to be in domain main folder
    #RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/$ index.php?language=$1&vbet_outside=true [L,QSA]
    #RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/(.*)?$ $2?language=$1&vbet_outside=true [L,QSA]

#This rule must be in each directory which have to be supported (without forum directory itself)
    #RewriteCond %{QUERY_STRING} !vbet_outside=true
    #RewriteRule ^(.*)$ $1?vbet_outside=true [L,QSA]

RewriteCond %{REQUEST_URI} !(admincp/|modcp/|cron|vbseo_sitemap)
    RewriteRule ^((archive/)?(.*\.php(/.*)?))$ vbseo.php [L,QSA]

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !/(admincp|modcp|clientscript|cpstyles|images)/
    RewriteRule ^(.+)$ vbseo.php [L,QSA]

RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www.satelliteguys.us$

Зачленет
    Мај 2010 година
    Мислења
    1,000

Готово.
    -Јас изменето вашиот имала датотеки (интеграција со vBET)
    -Јас изменето вашиот. Htaccess (сега имате добри правила)
    -Имам поставите потребните опции во admincp-vBET и admincp-> Општи поставки
    -Јас тестирани вашиот сајт и сè (превод форумот и врски) работи добро.

Можете ли тест?
    ако нешто не се согласува пишете тука.
    Ако се е во ред Ви благодариме за соработката и со среќа

Член
    Зачленет
    Декември 2010 година
    Мислења
    36

Имам неколку прашања ...

1) Ако кликнете на германската го преведува на германски парична казна. Меѓутоа, ако јас сакам да се вратам на англиски и кликнете на англиски знаме да се врати на англиски и останува германски јазик.

Наместо да ме водиш на satelliteguys.us / EN тоа само ме враќа назад во satelliteguys.us

2) Мој почетната страница од пребарувачот е cmps_index.php но поради некоја причина не се подига како го користат за да наместо index.php се подигне. За да го надминете овој temporarly имам копии ми cmps_index.php да index.php.

3) Еден од моите корисници пријавени следното ... "На првиот непрочитан пост функција се чини дека за да бидат скршени. Идам на првиот пост на теми, наместо на нови мислења."

Ве молиме советува.

Член
    Зачленет
    Декември 2010 година
    Мислења
    36

Повеќе прашања ...

Одење во AdminCP потоа да VBT Алатки потоа да Непроѕирен игнорира зборови да се добие порака за грешка.

Предупредување: require_once ([пат] / admincp / vbenterprisetranslator_ignoredwords.php) [function.require-еднаш]: не успеа да се отвори поток: Нема таква датотека или директориум во [пат] / admincp / misc.php (2067): eval () " г кодот on-line 4

Фатална грешка: require_once () [function.require]: Не успеав отворање бара "/ usr / home / Сателит / public_html / admincp / vbenterprisetranslator_ignoredwords.php (include_path ='.:/ usr / lib / PHP / usr / local / lib / PHP ') во / usr / home / Сателит / public_html / admincp / misc.php (2067): eval ()' d code on-line 4

И ова од кешот почиста ...

Предупредување: require_once ([пат] / admincp / vbenterprisetranslator_cachecleaner.php) [function.require-еднаш]: не успеа да се отвори поток: Нема таква датотека или директориум во [пат] / admincp / misc.php (2067): eval () " г кодот on-line 9

Фатална грешка: require_once () [function.require]: Не успеав отворање бара "/ usr / home / Сателит / public_html / admincp / vbenterprisetranslator_cachecleaner.php (include_path ='.:/ usr / lib / PHP / usr / local / lib / PHP ') во / usr / home / Сателит / public_html / admincp / misc.php (2067): eval ()' d code on-line 9

Зачленет
    Мај 2010 година
    Мислења
    1,000

1) satelliteguys.us / е добро. зошто да не со "/ EN"? затоа што англискиот јазик е вашата главна форум јазик и кога ќе кликнете на англиски знаме, ќе имаат рачно на оригиналниот форум.
    Каде гледате германски? ако кликнете на германскиот имам германски превод. Ако кликнете на англиски - Имам англиски јазик.

Ако сакате да имате побрз форум:
    Можете да го исклучите некои преводи на почетокот - кога кеш ќе бидат пополнети можете да додадете нови од време на време. Почнувајќи со сите 52 преводи значи 52 пати повеќе содржина за корисниците и корени. Некои форуми лесно може да се справи со овој, за некои тоа е подобро да се започне со неколку преводи.
    Да го направи тоа: Одете на admincp->vBET->Flags

2) е работа сега?
    3) Сега имам слободно време. Јас ќе го поправам утре. Ако тоа е во ред за вас.

Страница 1 на 3 123 ПоследнаLast

Тагови за оваа тема

Правила на пишување

• Можете може да не да отвораш нови теми
  • Можете може да не да испраќате мислења
  • Можете може да не да вршите прикачувања
  • Можете може да не ги уредувате своите мислења
  •