1) може да остане во сегашните услови. Ако не користите UTF-8 форум само наместете ја оваа опција:
Број на карактери пред Виткањето текст на 0
2) Не, тоа не е важно, но ако имате
НЕ UTF-8 charactersets Ве молиме да направите сите важни чекори од
readme.html датотека од
не-не-испратите forder да не UTF-8 charactersets форумот
3) ве Молиме да направи сите интеграција со vBSEO чекори од
readme.html датотека од
не-не-испратите папка. Сите чекори. Јас бев на вашиот форум и вашите адреси не се преведени. Треба да се интегрираат две vBSEO датотеки:
_createurl.php
_url.php
Ако тоа ќе биде повторно (празна страница) Ве молиме обидете се да се најде во вашата датотека име на ова прашање. Оваа датотека е на твојот сервер. (Можете да побарате abaut дека Вашиот хост провајдер)
4)
Code:
abc.com/forum.php?language=ga
ова не е SEO URL. Ако сакате да имате линкови, без јазик параметар - Ве молиме интегрираат вашиот URL за оптимизација.
Ве молиме:
1. Оди до admincp-> vBET> главен
2. Намести
Линк Тип да
VBSEO_URI
3. Намести
Преведувачки линкови тип за да Креирате РАЧНО според ОПТИМИЗАЦИЈА линк консензус (односно '/en/адреса')
4. изменување на вашите .htaccess датотека (додадете сите vBET rulse befor vBSEO правила може да се најде во .htaccess датотека во
не-не-испратите папка)
Како да се врати на главната јазик? Само кликнете на вашиот главен јазик знаме (за нашиот форум - ова е на англиски јазик знаме)
5) Ве молиме објаснете тоа подобро. Ве молиме ставете тука URL-то на темата со ова прашање. Дали користите посебни Mod?
6) Можете да го промените со знамиња позиција. За да го направите ова - ве молиме:
1. Оди до admincp-> vBET-> знамињата
2. Намести
Знамиња Место опција, како што се сакате да имате. Ако ја поставите
Прилагодено - Мора да се стави
$ Vbenterprisetranslatorflags во дефиниција од рака.
7) Каде? Оди до вашиот FTP (од страна на некои менаџер како Вкупно командант) и да одат во вашиот форум папка. На дното треба да имате. Htaccess фајлот.
vBET .htaccess датотека може да се најдат во
не-не-испратите папка. Стави vBET правила пред vBSEO правила.
8) бев на вашиот форум и можам да видам на знамиња, затоа ве молиме да се објасни ова прашање подобро и ставете тука URL на страницата со прашањето (ако може)