Важно: Оваа страница е користење на колачиња (cookies). Со користење на овој веб-сајт без исклучување на колачиња во прелистувачот, значи дека се согласувате за негово користење.
Купи сега! Карактеристики Превземања

Заработи со нас!

Ако сакате да почнете да заработуваат пари со vBET приклучат на Affiliate програмата.
Резултати 1 да 6 на 6

Тема: Кешира и база на податоци употреба

Сениор
    Зачленет
    Септември 2010
    Мислења
    256

Default Кешира и база на податоци употреба

Здраво, гледајќи во мојата база на податоци денес забележувам имам многу многу нови табели, постојат 3 различни видови на vbet кеш, нормално, средни и кратки, зошто имам 3 различни видови на маси? ми треба сите оние маси?

Забележувам дека, земајќи 1.3GB на просторот ******, верував дека кешот е ослободен доста често:
    Користете кеш = Да
    Кеш време да се живее (TTL) = 5
    Користете Целосна датотека кеш за гости (BETA!) = Не
    Кеш расчистување стратегија (база на податоци Кеш) = Нормален
    Кеш расчистување timelap (база на податоци Кеш) = 0
    Стоп за потрага по x неуспеси (база на податоци Кеш) = 15

Сите знамиња се овозможени.

Со почит,
    Симон

vBulletin претпријатија Преведувач (vBET) Персоналот
    Зачленет
    Мај 2010 година
    Мислења
    1,000

Да, ви треба оваа маси. Ова е да се оптимизира vBET.

Сениор
    Зачленет
    Ноември 2009
    Мислења
    168

Мојот кешот расте на повеќе од 20GB во текот на една недела (тоа е мојот TTL во моментот), а јас сум сосема сигурен дека односот на посети промаши е доста голема

Јас би еден предлог, сепак, би било убаво ако имаше опција да се движи кешот маси на надворешна база на податоци, така што тоа е полесно да се кандидира на ДБ резерви, без да го исчистите кешот.

Michał Podbielski (vBET персонал) vBET's Avatar
    Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    3,037

Ние веќе имаат такви барањето за промена Не се сеќавам сега е во во предвид држава или одобрени, Но ние ќе работиме на тоа.

Исто така ако вашиот сервер ќе биде во можност да имаат повеќе кеш ве советуваме да го поставите TTL повисока. Тоа ќе го забрза вашиот преведени страница генерација, бидејќи сега почесто преведени содржина мора да се преземат од Google. Ние знаеме дека кеш може да има голема големина - тоа е нормално, кога имаш голема големина форум и сега се размножуваат неговата содржина 52 пати

Имаме кеш spitted на многу маси, бидејќи тоа е работа многу побрзо потоа и расчистување е побезбеден (прави во состојба да дадат серверот некое време да се одморат помеѓу секоја маса). Ова е за сите во целта и отидовме до оваа точка, искуство со претходните периоди. Па сега тоа е зрело решение.

Исто така, ако не ќе страдаат со недостаток на HD простор, ве советуваме да го вклучите гости кеш. Тоа ќе биде уште повеќе простор, но тоа ќе биде не на HD во базата на податоци и ќе овозможи да одговори веднаш за гости (без база на податоци прашања).

Сениор
    Зачленет
    Ноември 2009
    Мислења
    168

Како гости кеш работа? Јас сум во моментов користи 3.3.3 со некои кодот модификации за да се утврди грешки, и не надградена заради стабилност. Само љубопитен! Дали целата страници кеширани, или пак фајлови едноставно содржи речник на зборови и нивните преводи за оваа страница?

Michał Podbielski (vBET персонал) vBET's Avatar
    Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    3,037

Quote Напишано од moman View Post
    Како гости кеш работа? Јас сум во моментов користи 3.3.3 со некои кодот модификации за да се утврди грешки, и не надградена заради стабилност. Само љубопитен! Дали целата страници кеширани, или пак фајлови едноставно содржи речник на зборови и нивните преводи за оваа страница?
    Цели страници кеширани на хард диск и емитувана на прелистувачот како статични HTML датотеки (по проверка се барање се кеширани).

Тагови за оваа тема

Правила на пишување

• Можете може да не да отвораш нови теми
  • Можете може да не да испраќате мислења
  • Можете може да не да вршите прикачувања
  • Можете може да не ги уредувате своите мислења
  •