Важно: Оваа страница е користење на колачиња (cookies). Со користење на овој веб-сајт без исклучување на колачиња во прелистувачот, значи дека се согласувате за негово користење.
Купи сега! Карактеристики Превземања

Заработи со нас!

Ако сакате да почнете да заработуваат пари со vBET приклучат на Affiliate програмата.
Страница 2 на 2 FirstПрво 12
Резултати 11 да 19 на 19

Тема: Вики за слободен софтвер во под директориум прашања

Michał Podbielski (vBET персонал) vBET's Avatar
    Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    3,037

На SQL query се е во ред - како што се напиша се работи за vBulletin.

Вие додадени важни информации - МедијаВики не е во мрежата! МО. Значи vBET не може да го поддржат. Ако МедијаВики не е vB МО тогаш дефинитивно не е користење на било кој кука VB - си напиша дека е самостоен апликација. vBET јас vBulletin претпријатија Преведувач - ние Преведете vBulletin.

Значи причината на оваа грешка е во тоа што имала не е иницијализиран - не се користи на сите ...

Јас сум по повод ова прашање како се реши, бидејќи знаеме дека причината сега и ние знаеме дека тоа не е vBET обемот на сите - vBET не е подготвена да се преведе страници не се поврзани со мрежата!.
    Последен пат изменето од vBET; 10-10-10 на 21:48.

Помлад Член
    Зачленет
    Септември 2010
    Мислења
    29

Quote Напишано од vBET View Post
    На SQL query се е во ред - како што се напиша се работи за vBulletin.

Вие додадени важни информации - МедијаВики не е во мрежата! МО. Значи vBET не може да го поддржат. Ако МедијаВики не е vB МО тогаш дефинитивно не е користење на било кој кука VB - си напиша дека е самостоен апликација. vBET јас vBulletin претпријатија Преведувач - ние Преведете vBulletin.

Значи причината на оваа грешка е во тоа што имала не е иницијализиран - не се користи на сите ...

Јас сум по повод ова прашање како се реши, бидејќи знаеме дека причината сега и ние знаеме дека тоа не е vBET обемот на сите - vBET не е подготвена да се преведе страници не се поврзани со мрежата!.
    Потоа како другите Преведете МедијаВики овде? Нема смисла да ме зошто тие може и не можам. Тие се работи мост исто како мене.

Барањето може да се неточни, бидејќи јас не може да се спроведува правилно.

http://www.vbenterprisetranslator.co...mediawiki.html

Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    3,037

Ве молиме имајте предвид дека не знам МедијаВики производ. Мојот последен одговор база на вашиот опис - дека е самостоен апликација. Јас промена на статус на За да се објасни и проверете уште еднаш

Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    3,037

Како гледам има MediaViki не е посебна апликација - тоа е интегриран со vBulletin и страница е генерирана во мрежата!. Можете да го проверите сами - постои адреса.

Како што гледате на вашиот форум МедијаВики не е интегриран - страна не е генерирана од vBulletin. Ова е разликата.

Значи прво се интегрираат MeidaWiki со vBulletin. И кога страници ќе бидат генерирани од vBulletin (исто насловот, footer, итн) тогаш може да се интегрира со vBET.

Помлад Член
    Зачленет
    Септември 2010
    Мислења
    29

Како гледам има MediaViki не е посебна апликација - тоа е интегриран со vBulletin и страница е генерирана во мрежата!. Можете да го проверите сами - постои адреса.

Како што гледате на вашиот форум МедијаВики не е интегриран - страна не е генерирана од vBulletin. Ова е разликата.

Значи прво се интегрираат MeidaWiki со vBulletin. И кога страници ќе бидат генерирани од vBulletin (исто насловот, footer, итн) тогаш може да се интегрира со vBET.
    На производот наведено е слично на она што јас се кандидирам. Јас сум поврзани со форумот како овие два производа се делат најава информации помеѓу нив.

Дали сакаш да кажеш дека јас треба да вклучуваат заглавјето и подножјето да се направи вашиот МО се однесува за мене како на друго лице?

Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    3,037

Не Тоа не е случај на вклучување на подножјето или заглавие. Тоа е случај на интеграција вики страници, да биде направен од vBulletin моторот.

Исто како што сум го напишала - нашите клиенти кој го користи vBET Оди Преведете вики страници се користи за да навистина Преведете vBulletin страница која покажува вики страници (веројатно - ова е како јас ја гледам). Тоа е зошто vBET работи таму. Како што гледате на вашиот форум вики страницата не е генерирана од vBulletin моторот.

Ве молиме контактирајте со корисник кој веќе го направив тоа и да го прашате него за интеграција детали помеѓу vBulletin и МедијаВики. Тоа се референцира на истиот МО, но тоа не значи дека некои дополнителни задачи не беше направено. Како што пишува резултати разликува помеѓу твое форуми, така се сомневам дека нешто повеќе е направено тука (тоа може да биде дури и овој мод конфигурација прашање, или само пристап прашање - ред рачно).

Помлад Член
    Зачленет
    Септември 2010
    Мислења
    29

Не Тоа не е случај на вклучување на подножјето или заглавие. Тоа е случај на интеграција вики страници, да биде направен од vBulletin моторот.
    Во недостаток во таа изјава е дека МедијаВики страници никогаш не се генерирани од vBulletin. vBmediawiki е мост за еден знак на меѓу на форумот и вики. Јас разбирам дека тоа е различни современи од мене помош, бидејќи јас не може да работи vbmediawiki како што јас сум на 3.8.x и дека Министерството за одбрана е за vb4.
    Исто како што сум го напишала - нашите клиенти кој го користи vBET Оди Преведете вики страници се користи за да навистина Преведете vBulletin страница која покажува вики страници (веројатно - ова е како јас ја гледам). Тоа е зошто vBET работи таму. Како што гледате на вашиот форум вики страницата не е генерирана од vBulletin моторот.
    Како што споменав, ниту му е технички. Иако постои построги интеграција на кожата со МО.
    Ве молиме контактирајте со корисник кој веќе го направив тоа и да го прашате него за интеграција детали помеѓу vBulletin и МедијаВики. Тоа се референцира на истиот МО, но тоа не значи дека некои дополнителни задачи не беше направено. Како што пишува резултати разликува помеѓу твое форуми, така се сомневам дека нешто повеќе е направено тука (тоа може да биде дури и овој мод конфигурација прашање, или само пристап прашање - ред рачно).
    Ја ценам вашето време. Неговата интеграција е со поинаква верзија на vBulletin.

Ве молиме одговорете на оваа. Како можам да ти кажам, ако ми современи / мост е со користење global_complete? Претпоставувам дека ќе се обиде да го направите да работи на моето ако може да се добие тоа прашање одговори.

Не можам да го користам photopost инструкции од овој сајт?

Ви благодариме

Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    3,037

Да - тоа може да биде дека на неговиот форум се работи, бидејќи на различни верзии. Како што напиша пред не знам детали за неговата интеграција помеѓу vBulletin Над МедијаВики. Тоа изгледа како да е направен од страна имала, сепак тоа може да биде изгледот интеграција како што напиша. Можеби најновата верзија на MediaWiki МО се дополнителни работи, можеби форум авторот луд дополнителни напори. Дали сте го праша? Дали провери опис за најновите МедијаВики интеграција МО? Гледам има знамиња во подножјето - изгледа подножјето е генерирана од vB templating механизам, а не само hardcoded.

Како да се провери не кука global_complete се користи. Тоа е многу едноставно. Ако сте го направиле првиот интеграција дел соодветно - тоа значи дека форумот ќе го признае врски со код на јазик (т.е. / PL /...) - тогаш, ако global_complete е поддржан страница ќе се претвори во ред. Ако тоа не е поддржан, тогаш страница нема да бидат преведени, и може да се види дека на страната која треба да бидат преведени Линкови под знамињата ќе има "vbet_flag" вклучени во URL-то.

Помлад Член
    Зачленет
    Септември 2010
    Мислења
    29

Да - тоа може да биде дека на неговиот форум се работи, бидејќи на различни верзии. Како што напиша пред не знам детали за неговата интеграција помеѓу vBulletin Над МедијаВики. Тоа изгледа како да е направен од страна имала, сепак тоа може да биде изгледот интеграција како што напиша. Можеби најновата верзија на MediaWiki МО се дополнителни работи, можеби форум авторот луд дополнителни напори. Дали сте го праша? Дали провери опис за најновите МедијаВики интеграција МО? Гледам има знамиња во подножјето - изгледа подножјето е генерирана од vB templating механизам, а не само hardcoded.

Како да се провери не кука global_complete се користи. Тоа е многу едноставно. Ако сте го направиле првиот интеграција дел соодветно - тоа значи дека форумот ќе го признае врски со код на јазик (т.е. / PL /...) - тогаш, ако global_complete е поддржан страница ќе се претвори во ред. Ако тоа не е поддржан, тогаш страница нема да бидат преведени, и може да се види дека на страната која треба да бидат преведени Линкови под знамињата ќе има "vbet_flag" вклучени во URL-то.
    Ве молиме убие ова, јас се откажа.

Благодарам

Страница 2 на 2 FirstПрво 12

Тагови за оваа тема

Правила на пишување

• Можете може да не да отвораш нови теми
  • Можете може да не да испраќате мислења
  • Можете може да не да вршите прикачувања
  • Можете може да не ги уредувате своите мислења
  •