Важно: Оваа страница е користење на колачиња (cookies). Со користење на овој веб-сајт без исклучување на колачиња во прелистувачот, значи дека се согласувате за негово користење.
Купи сега! Карактеристики Превземања

Заработи со нас!

Ако сакате да почнете да заработуваат пари со vBET приклучат на Affiliate програмата.
Страница 1 на 2 12 ПоследнаLast
Резултати 1 да 10 на 17

Тема: Како да се интегрираат ми vBAdvanced CMPS страница надвор од форумот корен?

Сениор
    Зачленет
    Септември 2010
    Мислења
    256

Default Како да се интегрираат ми vBAdvanced CMPS страница надвор од форумот корен?

Здраво на сите,
    Имам само имаше мала помош добивање на производ на работа и тоа не убаво сега, но јас сум со користење vBAdvanced CMPS (не vBadvanced динамика) и страната е во домен ниво, односно www.thecodecage.com / index.php мојот форум е на ова ниво www.thecodecage.com / forumz Како можам да добијам превод на работа на оваа страница премногу?

Со почит,
    Симон

Сениор
    Зачленет
    Септември 2010
    Мислења
    256

Само да знаете дека сум го измениле вклучува / vba_cmps_include_top.php да изгледа вака
    <? PHP
    глобалната $ vbenterprisetranslatorflags;
    глобалната $ vbenterprisetranslatorflagsdropdown;
    eval ('$ статистика лента = "". fetch_template (' статистика лента ").'";');

/ / ++============================================== ===========================++
    / / | | VBadvanced CMPS v3.1.0 (vB 3.6 - vB 3.8) - 88.781
    / / | | © 2003-2009 vBadvanced.com - Сите права се задржани
    / / | | Оваа датотека не може да се дистрибуира во целост или значителен дел.
    / / | | vBadvanced
    / / | | Преземени 16:57, не 11 јануари 2009 година
    Но, знамиња не се покаже, па тоа не може да се преведе?

Со почит,
    Симон

vBulletin претпријатија Преведувач (vBET) Персоналот
    Зачленет
    Мај 2010 година
    Мислења
    1,000

Дали сте се обиделе ова:
    http://www.vbenterprisetranslator.co...-2.html # post54

Сениор
    Зачленет
    Септември 2010
    Мислења
    256

Ова е врвот на мојот домен ниво. Htaccess
    Code:
    RewriteEngine on
    RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/$ vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/forumz/ [L,QSA]
    RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/(.*)?$ vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/forumz/$2 [L,QSA]

RewriteCond %{REQUEST_URI} !(admincp/|modcp/|vbseo_sitemap/|cron)
    RewriteRule ^((archive/)?(.*\.php(/.*)?))$ vbenterprisetranslator_seo.php [L,QSA]

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !^(admincp|modcp|clientscript|cpstyles|images)/
    RewriteRule $ vbenterprisetranslator_seo.php [L,QSA]
    Песна адреси надвор е вклучен, но сепак тоа не го покажува?

Зачленет
    Мај 2010 година
    Мислења
    1,000

. htaccess прво да се надвор страница треба да биде:
    Code:
    RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/$ index.php?language=$1&vbet_outside=true [L,QSA]
    RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/(.*)?$ $2?language=$1&vbet_outside=true [L,QSA]

rewritecond %{query_STRING} !vbet_outside=true
    RewriteRule ^(.*)$ $1?vbet_outside=true [L,QSA]
    Ве молиме ставете овој правила во вашиот. htaccess

Сениор
    Зачленет
    Септември 2010
    Мислења
    256

Камил, благодарение на одговор, на врвот на мојот. Htaccess сега изгледа вака
    Code:
    RewriteEngine on
    RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/$ index.php?language=$1&vbet_outside=true [L,QSA]
    RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/(.*)?$ $2?language=$1&vbet_outside=true [L,QSA]

rewritecond %{query_STRING} !vbet_outside=true
    RewriteRule ^(.*)$ $1?vbet_outside=true [L,QSA]
    но јас се уште не може да се направи знамиња се појави за да не може да се провери превод.

Edit: Infact други земји сега не може да се види на почетната страница од пребарувачот
    Последен пат изменето од Simon Lloyd; 06-10-10 на 10:30.

Сениор
    Зачленет
    Септември 2010
    Мислења
    256

Камил, јас се прошири вашиот FTP пристап со домен ниво

Зачленет
    Мај 2010 година
    Мислења
    1,000

само погледнете сега:
    Ако ја користите оваа URL: Кејџ законик - Помош pakietu Microsoft Office - Microsoft Office dyskusja
    е преведен, но не може да се види на знамиња, па ние мора да го додадете ова знамиња со рака

Сениор
    Зачленет
    Септември 2010
    Мислења
    256

Благодарам, како го правиме тоа?

Со почит,
    Симон

Зачленет
    Мај 2010 година
    Мислења
    1,000

така,
    1. Оди до вашиот admincp-> vBET-> знамиња
    2. Намести Знамиња Место да Прилагодено
    3. Додади во дефиниција во добро место (на вашиот форум е под логото на сликата)
    овој код:
    PHP Code:
    $vbenterprisetranslatorflags 
    (Најде добро место од страна на интернет машина во admincp-> Стилови и Шаблони-> Барај во шаблони)

Страница 1 на 2 12 ПоследнаLast

Тагови за оваа тема

Правила на пишување

• Можете може да не да отвораш нови теми
  • Можете може да не да испраќате мислења
  • Можете може да не да вршите прикачувања
  • Можете може да не ги уредувате своите мислења
  •