Важно: Оваа страница е користење на колачиња (cookies). Со користење на овој веб-сајт без исклучување на колачиња во прелистувачот, значи дека се согласувате за негово користење.
Купи сега! Карактеристики Превземања

Заработи со нас!

Ако сакате да почнете да заработуваат пари со vBET приклучат на Affiliate програмата.
Резултати 1 да 10 на 16

Тема: vBAdvanced CMPS прашања

Хибрид Видите

Претходниот Пост Previous Post   Next Post Следниот Пост
    Помлад Член
    Зачленет
    Септември 2010
    Мислења
    29

Default vBAdvanced CMPS прашања

Мојот форум живее во / форуми /, мојот vBAdvanced е во коренот на домен.

Јас додадов на глобалната изјави како што е наведено во друг пост на вашиот форум и јас го користам "обичај" поставеност за знамиња и влезе $ vbenterprisetranslatorflags само еднаш во мојот дефиниција. На мојот Главна страница гледам (јас го користам е "ако" изјава, па само администраторите видите знамиња) на плоштадите за знамиња стави двапати под статистика лента. Не гледам знамето слики, иако го ставам копии од нив во / слики / vbet / знамиња.

Кога знамето плоштади се кликне, на местото преведува но јас се испрати до / форуми / но би сакал на корисникот за да остане на Главна страница кога ќе кликнете на знамето. Трчам nginx и еве ги моите тековната пренаписване за вашиот производ. Не користите опцијата за SEO во vbet поставувања.

# Почеток превод

Локација ~ * / форуми / .* \\. (JPG | JPEG | GIF | CSS | PNG | ЈС) {
    root / var / www / htdocs / волшебник;
    }

Локација / форуми / {
    root / XXX / www / htdocs / волшебник;

преработи ? / Форуми / vbenterprisetranslator_seo.php vbet_lang = 1 $ минатата;
    преработи ? / Форуми / vbenterprisetranslator_seo.php vbet_lang = 1 $ минатата;

if (!-е $ request_filename) {
    преработи ^ / форуми /(.*)$ / форуми / vbenterprisetranslator_seo.php минатата;
    }

fastcgi_pass 127.0.0.1:9000;
    fastcgi_index index.php;
    fastcgi_param SCRIPT_FILENAME / XXX / www / htdocs / Wizard $ fastcgi_script_name;
    вклучуваат fastcgi_params;

# Реши некои FastCGI грешки, со потолерантни амортизери и timeouts
    fastcgi_connect_timeout 120;
    fastcgi_send_timeout 60;
    fastcgi_read_timeout 120;
    fastcgi_buffer_size 128k;
    fastcgi_buffers 4 256K;
    fastcgi_busy_buffers_size 256K;
    fastcgi_temp_file_write_size 256K;
    fastcgi_intercept_errors на;

}

# Стоп превод

1. Зошто двојно сет на знамиња?
    2. Ако имам слики во правилен пат, што ќе ги запре од прикажување?
    3. Дали знаете што ќе треба да ми ја nginx cfg датотека, за да му дозволи на корисникот да кликнете на знамето на мојата страница и не се испрати на форуми?

Ви благодариме

Michał Podbielski (vBET персонал) vBET's Avatar
    Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    3,037

Тешко е да се замисли што ќе се опишува. Може да се создаде тест сметка за нас, со користење на кој ќе можеме да се види дека се опише? Ве молиме PM пристап детали.

Ако користите VBS динамика - тогаш треба да се користи, исто така, овој мод: http://www.vbenterprisetranslator.co...tegration.html

Исто така не знам кој пост да се пишува за:
    Јас додадов на глобалната изјави како што е наведено во друг пост
    Затоа ве молиме да даде точно рачно па ќе знаеме што хитови ви fallowed.

Да се интегрираат превод на содржината надвор форумот директориум мора да се необработени оваа инструкции: http://www.vbenterprisetranslator.co...-2.html # post54

Оние беше општи информации. Сега одговарање на точната прашања:
    1. Не знам сега. Треба да се види HTML излез за совети. Исто така - она што промени сте направиле во шаблони? И дали сте сигурни дека знамиња место е поставен како обичај?
    2. Веројатно недостаток на стилови. Ве молиме имајте во предвид дека vBET е користење на сега 1 слика за сите знамиња и прикажување на оние со користење на CSS инает. Тоа би било добро дали ќе бидат во можност да видам што ќе се пишува за, тоа би можело да помогне да се најде изворот на ова прашање. Сега е потребно да се погоди.
    3. Да. Види тука: http://www.vbenterprisetranslator.co...-2.html # post54 само донесува правила за nginx

Помлад Член
    Зачленет
    Септември 2010
    Мислења
    29

Quote Напишано од vBET View Post
    Тешко е да се замисли што ќе се опишува. Може да се создаде тест сметка за нас, со користење на кој ќе можеме да се види дека се опише? Ве молиме PM пристап детали.
    Јас сум сите во собата со дупликат знамиња прашања. Глупави грешка од моја страна.

Да се интегрираат превод на содржината надвор форумот директориум мора да се необработени оваа инструкции: http://www.vbenterprisetranslator.co...-2.html # post54
    Јас сум свесен за таа позиција, но јас сум трчање nginx која не го користи. Htaccess. Јас вклучен мојот преработи делот за вашиот МО во мојот оригиналниот пост. Што ми е потребно да додадете или промените?

Оние беше општи информации. Сега одговарање на точната прашања:
    1. Не знам сега. Треба да се види HTML излез за совети. Исто така - она што промени сте направиле во шаблони? И дали сте сигурни дека знамиња место е поставен како обичај?
    Тоа е прашање сега не.

2. Веројатно недостаток на стилови. Ве молиме имајте во предвид дека vBET е користење на сега 1 слика за сите знамиња и прикажување на оние со користење на CSS инает. Тоа би било добро дали ќе бидат во можност да видам што ќе се пишува за, тоа би можело да помогне да се најде изворот на ова прашање. Сега е потребно да се погоди.
    Јас ќе се погледне на интерфејс во знамиња реж
    3. Да. Види тука: http://www.vbenterprisetranslator.co...-2.html # post54 само донесува правила за nginx
    Ти ми рече во пред-продажба кои веќе ги имаш.

Ви благодариме за времето

Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    3,037

Yes - ние веќе имаат правила за vBET и Iis - можете да го најдете во vBET пакет do-no-upload/tools/redirecting-rules/nginx.txt. Сепак правила за специфични интеграции се подготвени во. Htaccess форма. Лесно е да се донесе нив.

Значи оние htaccess правила.:
    Code:
    RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/$ index.php?language=$1&vbet_outside=true [L,QSA]
    RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/(.*)?$ $2?language=$1&vbet_outside=true [L,QSA]
    Донесува на оние:
    Code:
    rewrite ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/$ index.php?language=$1&vbet_outside=true last;
    rewrite ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/(.*)?$ $2?language=$1&vbet_outside=true last;
    Ова:
    Code:
    RewriteCond %{QUERY_STRING} !vbet_outside=true
    RewriteRule ^(.*)$ $1?vbet_outside=true [L,QSA]
    на ова:
    Code:
    if (!($query_string ~* 'vbet_outside=true')){
        rewrite ^(.*)$ $1?vbet_outside=true last;
    }
    Ве молиме имајте предвид дека тие не биле тестирани. Се препорачува да направите резерва на вашите правила пред промените, така што во случај на прашања ќе бидат во можност да го вратите промените.

Помлад Член
    Зачленет
    Септември 2010
    Мислења
    29

Ви благодарам, јас ќе му дадат шут.

Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    3,037

Ве молиме даде фидбек. Ние ќе работиме на него до направено http://www.vbenterprisetranslator.co...-2.html # post54

Тагови за оваа тема

Правила на пишување

• Можете може да не да отвораш нови теми
  • Можете може да не да испраќате мислења
  • Можете може да не да вршите прикачувања
  • Можете може да не ги уредувате своите мислења
  •