Svarīgs: Šī lapa izmanto cookies (cookies). Izmantojot šo mājas lapu, neizslēdzot sīkdatnes pārlūku, nozīmē, ka jūs piekrītat, izmantojot to.
Pirkt Tagad! Features Lejupielādes

Nopelni kopā ar mums!

Ja jūs vēlaties sākt pelnīt naudu ar vBET pievienoties, lai Filiāļu programmu.
Rezultāti 1 līdz 9 gada 9

Thread: Caching vaicājumu

Vecākais loceklis
    Pievienošanās datums
    Dec 2009
    Atbildes
    276

Default Caching vaicājumu

Es paņēmu apskatīt manu lēno vaicājumu žurnālu un esmu redzēt lietas, kas līdzīgs šim:

Code:
    # Time: 140222  8:50:25
    # User@Host: database_user[database_user] @  [10.0.0.4]
    # Query_time: 7.076817  Lock_time: 0.000065 Rows_sent: 3  Rows_examined: 4174934
    use cellphon_forum;
    SET timestamp=1393077025;
    SELECT cache.originaltext as originaltext, cache.translated as translated FROM vbenterprisetranslator_cache_medium_es help, vbenterprisetranslator_cache_medium_es cache WHERE help.originaltext='U.S. Supreme$
    # Query_time: 14.198858  Lock_time: 0.000056 Rows_sent: 18  Rows_examined: 4174934
    SELECT cache.originaltext as originaltext, cache.translated as translated FROM vbenterprisetranslator_cache_medium_es help, vbenterprisetranslator_cache_medium_es cache WHERE help.originaltext='******* Xtre$
    # Query_time: 13.591001  Lock_time: 0.000274 Rows_sent: 1  Rows_examined: 4174934
    SELECT cache.originaltext as originaltext, cache.translated as translated FROM vbenterprisetranslator_cache_medium_es help, vbenterprisetranslator_cache_medium_es cache WHERE help.originaltext='(Espa&ntilde$
    Vai ir kāds veids, kā cache vaicājumus līdzīgs šim? Šie vaicājumi slodze uz gandrīz katru lapas ielādes.

Jā, man ir viesu kešatmiņu.
    Pēdējo reizi tavenger5; 22-02-14 pie 17:03.

Vecākais loceklis
    Pievienošanās datums
    Dec 2009
    Atbildes
    276

Arī tad, ja jūs darbojas papildus šiem jautājumiem, ir šo piezīmi: "Iespējams, kur pamanīju, izlasot konst tabulas"

Michał Podbielski (vBET Staff) vBET's Avatar
    Pievienošanās datums
    Oktobris 2009
    Atbildes
    3,037

Lūdzu dodieties uz Admin CP -> vBET Cache -> Memory Cache var uzstādīt tur atmiņas kešatmiņas izmantošanu (4 dzinēji nodrošina: Memcache, APC, XCache eAccelerator).

Vai tas atbilst jūsu vajadzībām?

PS.
    Viens jautājums - kas ir pasākuma laikā vaicājuma laika atskaiti?

Vecākais loceklis
    Pievienošanās datums
    Dec 2009
    Atbildes
    276

Nav atmiņas kešatmiņas funkciju, piemēram, normālu cache, bet saglabā datu atmiņā? Ka daži no šiem vaicājumiem likvidētu?

Vaicājuma laiks ir ierakstīts pirmajā post pirms vaicājums.

Pievienošanās datums
    Oktobris 2009
    Atbildes
    3,037

Izmantojot Viesu Cache galīgi novērsīs daudz vaicājumiem, jo viesiem rezultātus plain HTML ir saglabātas kā faili un straumēta no failiem (kamēr fails beidzas - un pēc tam atsvaidzināt).
    Viesu Cache novērsīs daudz vaicājumiem, jo lielākā daļa satiksmes forumā ir no viesiem (ieskaitot zirnekļi).

Es tikko pārbaudīta mūsu avoti par Memory Cache. Tā sadarbojas ar mūsu Viesu Cache - tik nesen lietoto rezultāti tiks ņemts no atmiņas ne no faila. Šajā gadījumā to nevar likvidēt jautājumi (Viesu Cache jau to darīja).
    Joprojām vBulletin sevi, kā es atceros (nav droši) ir atmiņas kešatmiņas atbalsts, un varbūt tas novērsīs dažus vaicājumus.

Zināt, kur ir uzskaitīti vaicājuma laiks – man taujā par pasākuma laiku. Varbūt man nebija skaidrs - kāds ir laika vienību? (s, ms, ns?)
    Mums ir indeksi uz mūsu galdiem kešatmiņu, tāpēc laikam vajadzētu būt īss.

Arī jūs varat mēģināt atspējot opciju Admin CP -> vBET Cache -> Database Cache -> Select grouped translations. Ja invalīds, tad jautājumi būs vienkāršāka (pieņemot, serie), bet tur būs daudz vairāk vaicājumi (kaut ko) - varbūt jūsu forums kļūs labāk lai vaicātu biežāk.
    Piemēram - meklē jūsu rezultātu, jums bija 3 vaicājumus, kas deva 22 rezultāti. Ja atspējojat ņemot rezultātu grupās, tad jums būs 22 vaicājumus, dodot 1 rezultāts, bet vaicājumā būs vieglāk (vienkāršāk 'Kur' sadaļa) tā arī ātrāk. Ja jums ir datu bāze par citu serveri tad galīgi nevajadzētu mēģināt to. Tas ir ņemot rezultātus pēc localhost, tad varbūt jūs redzēsiet uzlabošanu. Nevar teikt - ir jāpārbauda.
    Pēdējo reizi vBET; 28-02-14 pie 22:43.

Vecākais loceklis
    Pievienošanās datums
    Dec 2009
    Atbildes
    276

Labi, Paldies par skaidrojumu. Es esmu, izmantojot Viesu kešatmiņu un atmiņas cache (xcache), bet es esmu joprojām pārsteigta, uzzinot, cik daudz izvēlieties nāk no datu bāzes.

Pasākuma laikā iepriekš ir sekundēs.

Pievienošanās datums
    Oktobris 2009
    Atbildes
    3,037

Pagāja datu bāzes vaicājuma 14 sekundes? tiešām? Tas ir galīgi kaut kas nav kārtībā. Lūdzu, mēģiniet to labot tabulas ar Admin CP, varbūt kaut kas nav kārtībā. To nedrīkst lietot tik ilgi - šie dati tiek indeksēti.

Vecākais loceklis
    Pievienošanās datums
    Dec 2009
    Atbildes
    276

Man ir sajūta, ka dažās tabulās bloķēšanu un/vai gaida vaicājuma kešatmiņas, kas ir iemesls, kāpēc tās veic tik ilgi, lai izpildītu. Nemaz nerunājot, varētu izmantot dažas vairāk atmiņas par manu datu bāzu serveri - es strādāju par to, ka arī.

Pievienošanās datums
    Oktobris 2009
    Atbildes
    3,037

vBET izmantojot kešatmiņas tabulas bez jebkādas darbības (MYISAM) tik bloķēšanu, nevajadzētu būt problēmu. Varbūt jums ir sadalīti indeksi un MySQL padara pilno meklēšanu. Vēlreiz lūdzu izmantot Admin CP, lai labotu tabulu un indeksu (Admin CP -> Maintenance -> Repair / Optimize Tables).

Tags par šo Thread

Posting atļaujas

• Jūs nedrīkst Publicēt jaunu pavedieni
  • Jūs nedrīkst post atbildes
  • Jūs nedrīkst pasta pielikumi
  • Jūs nedrīkst rediģēt savas ziņas
  •