Važno: Ova stranica koristi cookies (cookies). Korištenjem ove web stranice bez isključivanja kolačiće u pregledniku, znači da ste suglasni za to koristi.
Kupi! Značajke Preuzimanja

Zaradite s nama!

Ako želite početi zarađivati novac s vBET pridružiti Partnerski program.
Rezultati 1 na 9 od 9

Thread: Caching upite

Senior Member
    Registracija
    Prosinca 2009

Default Caching upite

Uzeo sam pogled na moje upite sporo prijaviti, a ja vidim stvari kao što je ovaj:

Code:
    # Time: 140222  8:50:25
    # User@Host: database_user[database_user] @  [10.0.0.4]
    # Query_time: 7.076817  Lock_time: 0.000065 Rows_sent: 3  Rows_examined: 4174934
    use cellphon_forum;
    SET timestamp=1393077025;
    SELECT cache.originaltext as originaltext, cache.translated as translated FROM vbenterprisetranslator_cache_medium_es help, vbenterprisetranslator_cache_medium_es cache WHERE help.originaltext='U.S. Supreme$
    # Query_time: 14.198858  Lock_time: 0.000056 Rows_sent: 18  Rows_examined: 4174934
    SELECT cache.originaltext as originaltext, cache.translated as translated FROM vbenterprisetranslator_cache_medium_es help, vbenterprisetranslator_cache_medium_es cache WHERE help.originaltext='******* Xtre$
    # Query_time: 13.591001  Lock_time: 0.000274 Rows_sent: 1  Rows_examined: 4174934
    SELECT cache.originaltext as originaltext, cache.translated as translated FROM vbenterprisetranslator_cache_medium_es help, vbenterprisetranslator_cache_medium_es cache WHERE help.originaltext='(Espa&ntilde$
    Je li bilo koji način za cache upite kao što je ovaj? Ove upite učitati na gotovo svakoj stranici opterećenja.

Da, imam goste cache memorije na.
    Zadnji uredio tavenger5; 22-02-14 na 17:03.

Senior Member
    Registracija
    Prosinca 2009

Isto tako, ako ste pokrenuti EXTRA na ove upite, tu je ovo napomena: "Nemoguće GDJE primijetio nakon čitanja const tablice"

Michał Podbielski (vBET Djelatnici) vBET's Avatar
    Registracija
    Listopada 2009

Molimo otiđite na Admin CP -> vBET Cache -> Memory Cache možete postaviti tamo na korištenje privremene memorije (4 motore podržavaju: Memcache, APC, XCache eAccelerator).

Da li to odgovara vašim potrebama?

PS.
    Jedno pitanje - što je vrijeme mjera za vrijeme upita u svom izvješću?

Senior Member
    Registracija
    Prosinca 2009

Zar cache memorije funkcija kao normalan cachea, ali pohranjuje podatke u memoriji? Bi li to eliminirati neke od tih upita?

Vrijeme upita je uvršten u prvi post prije upita.

Registracija
    Listopada 2009

Prijavljeni Cache definitivno će eliminirati mnogo upita, jer za goste rezultati će biti pohranjeni u običan HTML datoteke, kao i streamed iz datoteka (do datoteke istekne - onda osvježeni).
    Gost Cache će eliminirati mnogo upita, jer je većina prometa na forum je od gostiju (uključujući i pauka).

Upravo sam provjerio naše izvore o cache memorije. Surađuje s našim gosta Cache - tako je nedavno koriste rezultati će biti uzeti iz memorije ne iz datoteke. U ovom slučaju to neće eliminirati bilo kakve upite (gost Cache već je to učinio).
    Ipak vBulletin sama koliko se sjećam (nisam siguran) ima podršku za memorijske cachea i možda će eliminirati neke od upita.

Znam gdje je navedena vremena upita - Pitala sam o vremenskom mjerom. Možda nisam bio jasan - ono što je jedinica vremena? (S, ms, ns?)
    Imamo indekse na našim stolovima predmemorija pa time treba biti kratka.

Također možete pokušati isključiti mogućnost Admin CP -> vBET Cache -> Database Cache -> Select grouped translations. Kada je onemogućen, a zatim upite će biti jednostavnije (ne uhvati za niz), ali će biti puno više upita (nešto za nešto) - možda i na vašem forumu da će biti bolje da upita češće.
    Na primjer - gleda na svoje rezultate koje je imala 3 pitanja oko kojih su 22 rezultata. Ako onemogućite uzimanje rezultate u skupinama onda ćete imati 22 upita daje 1 rezultat svaki, ali upit će biti lakše (jednostavnije 'GDJE' poglavlje), tako i brže. Ako imate bazu podataka na drugom poslužitelju onda definitivno ne bi trebao probati ovaj. To uzimate rezultate localhost, onda možda ćete vidjeti poboljšanje. Ne može se reći - moraju provjeriti.
    Zadnji uredio vBET; 28-02-14 na 22:43.

Senior Member
    Registracija
    Prosinca 2009

Ok, hvala za objašnjenje. Ja prijavljeni cache i cache memorije (XCache), ali ja sam još uvijek zapanjen koliko SELECT-a dolaze iz baze podataka.

Vrijeme mjera navedeno je u sekundi.

Registracija
    Listopada 2009

Ona je svoju bazu 14 sekundi za upit? Stvarno? To je definitivno nešto nije u redu tamo. Pokušajte popraviti tablice Admin CP, možda nešto nije u redu. To ne bi trebalo trajati tako dugo - ti podaci su indeksirane.

Senior Member
    Registracija
    Prosinca 2009

Imam osjećaj da su neki stolovi zaključavanja i / ili čekanja za pohranu upita, što je razlog zašto su toliko traje da izvrši. Da ne spominjem da sam mogao koristiti neke više memorije na moj poslužitelj baze podataka - Radim na tome što je dobro.

Registracija
    Listopada 2009

vBET koristi cachea tablice bez transakcija (MyISAM) tako da blokira ne bi trebao biti problem. Možda ste slomljena indekse i MySQL je u potpunosti pretragu. Još jednom molimo koristite svoj admin CP popraviti sve svoje tablice i indekse (Admin CP -> Maintenance -> Repair / Optimize Tables).

Igre bez granica

Knjiženje dozvole

• Vas ne smiju postavljati nove teme
  • Vas ne smiju odgovarati na postove
  • Vas ne smiju slati privitke
  • Vas ne smiju urediti svoje postove
  •