Važno: Ova stranica koristi cookies (cookies). Korištenjem ove web stranice bez isključivanja kolačiće u pregledniku, znači da ste suglasni za to koristi.
Kupi! Značajke Preuzimanja

Zaradite s nama!

Ako želite početi zarađivati novac s vBET pridružiti Partnerski program.
Rezultati 1 na 4 od 4

Thread: DB veličine

Senior Member
    Registracija
    Studenog 2009

Default DB veličine

Je li to normalno za vaše baze podataka utrostručiti u veličini nakon instalacije vBET?

Počela sam se s 1Gb DB, a sada sam gleda na blizu 3. Dok sam shvatiti da se cijela stranica postove biće spremljene ovdje, ne bi li se više stabilna da su to učinili u zasebne baze izvan BB (kao što je 2.x ne)?

Michał Podbielski (vBET Djelatnici) vBET's Avatar
    Registracija
    Listopada 2009

Da - vaš DB će rasti. Vaš sadržaj se množi 52 puta (ako imate sve jezike omogućeno), tako da je teško da ne rastu

Koristeći isti DB NE utječe na stabilnost forum na sve, jer ne postoji upita koji koristi druga sredstva iz VB. Također vBET 2.x također koristiti istu bazu podataka.

Uvijek možete onemogućiti neke jezike, ili samo onemogućiti cache memorije za neke jezike ako DB veličine je problem za vas. Ali, kao čeznuti kao te imati prostor na disku veličine DB ne utječu na vas - vBET koristi indekse za sve upite. Postoji jedna stvar koju možete biti zainteresirani ako cache tablica stvarno velik - to su kliring strategije. Za više pojedinosti o tim posjetite Admin CP -> vBET -> Cache.

Senior Member
    Registracija
    Studenog 2009

Hvala za odgovor! To Čisti se tih problema.

Moja posljednja briga je s mysqldumps. Ako pokrenem mysqldump putem naredbenog retka, postoji li način da izbacujem tablice vBET predmemorije iz bacanja? Radije ne bih gubio prostor na sigurnosnu kopiju predmemorije.

Michał Podbielski (vBET Djelatnici) vBET's Avatar
    Registracija
    Listopada 2009

Mi planiramo podržati datoteke predmemorije. Bilo bi puno više prostora na hard disk, ali se podaci bez DB upita. Nismo početi provedbu ovog još.

U ovom trenutku planiramo kako konfigurirati to bi trebalo biti i druge detalje. Mi želimo da radi za svakoga - to znači bez potrebno instalirati nikakve dodatne caching motora.

Igre bez granica

Knjiženje dozvole

• Vas ne smiju postavljati nove teme
  • Vas ne smiju odgovarati na postove
  • Vas ne smiju slati privitke
  • Vas ne smiju urediti svoje postove
  •